Fotografija: Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak i kandidat HDZ-a i HSLS-a za župana, Marko Marušić
Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak i kandidat HDZ-a i HSLS-a za župana, Marko Marušić

Hrebak podržao Marušića: "Znam ga od djetinjstva, on može donijeti novu energiju u županiji"

"Budući župan mora bolje čuti načelnike i gradonačelnike, on nas mora okupljati, dolaziti k nama i pitati kako može pomoći", poručio je gradonačelnik Bjelovara Dario HrebakGradonačelnik Bjelovara danas je podržao Marka Marušića, kandidata HDZ-a i HSLS-a za župana Bjelovarsko-bilogorske županije.

- Marušić je sjajan, bit će prvi među jednakima i okupljati nas - poručio je Hrebak koji je Marušića upoznao s važnim gradskim projektima. 

Vezani prijateljstvom

- Mi u Bjelovaru usredotočeni smo samo na projekte kojima želimo pružiti bolji standard svojim građanima. Treba nam više sloge na razini županije, koordinacije nas načelnika i gradonačelnika. Sada u Bjelovaru imamo odličnu suradnju s državnom razinom vlasti. Takva suradnja ključna je i na županijskoj razini, ali ona je, nažalost, izostala. Budući župan mora bolje čuti načelnike i gradonačelnike, on nas mora okupljati, dolaziti k nama i pitati kako može pomoći. Dogodilo se sve suprotno. Mi tražimo nekoga tko će biti prvi među jednakima i koji će uvažavati sve ono što mi radimo u svojim sredinama. Marko je sjajan kandidat. Poznajemo se još od djetinjstva. Igor i ja donijeli smo novu energiju u upravljanju gradom, a uvjeren sam da i Marko može donijeti novu energiju u upravljanju našom županijom. Obzirom na prijateljstvo koje nas veže već više od 20 godina uvjeren sam da zajedno našu županiju možemo unaprijediti - poručio je Hrebak.

Marušić je susretom s Hrebakom zaokružio prvi ciklus razgovora i dobio potporu svih pet gradonačelnika Bjelovarsko-bilogorske županije, poručuju iz njegovog izbornog stožera. 

Konkretne mjere

- Meni nisu bitne stranačke boje. Dario je moj prijatelj i u Bjelovaru mi je važna njegova potpora. Isto je i s Dinkom Pirakom u Čazmi. Svakog svog stanovnika Županija je zadužila za 5000 kuna. Mislili smo da je Zagreb najzaduženiji, a BBŽ je više no dvostruko zaduženija županija po stanovniku. Bez uske suradnje općina i gradova sa županijom, pomoći države i zajedništva bit ćemo sve zaduženiji, posla će biti sve manje, a iseljenih sve vise, selo će nastaviti odumirati. Zato ćemo ponuditi konkretne mjere, program za bolju budućnost i novi model upravljanja županijom - zaključio je Marušić.