Fotografija: Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara/Foto: Deni Marčinković
Galerija
Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara/Foto: Deni Marčinković

Hrebak i Brajdić najavili projekte u prigradskim naseljima vrijedne više od tri milijuna kuna

"Stalo nam je do svih ruralnih područja koja su dvadeset, pa čak i trideset godina čekala na asfalt, pješačku stazu i ostale životne potrebe", istaknuo je zamjenik gradonačelnika Igor BrajdićBjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i njegov zamjenik Igor Brajdić danas su najavili početak nove građevinske sezone, iako su naglasili da prekida praktički nije niti bilo. Prema njihovim riječima, ove godine planira se uložiti više od tri milijuna kuna, za radove u prigradskim naseljima.

Projekt sortirnice

- Punjenje proračunu i dalje je bolje od očekivanog, stoga nas na idućem Gradskom vijeću vjerojatno očekuje novi rebalans, prvenstveno zbog odobrenja projekta sortirnice.  Korona i nepovoljne vremenske prilike malo su nas usporile, međutim dolaskom ljepšeg vremena polako se nazire kraj radova i u središnjem parku. Planiramo svoj posao raditi neovisno o izbornoj kampanji, u koju nećemo krenuti prije njenog službenog početka, jer imamo još dosta toga za napraviti do kraja mandata - kazao je gradonačelnik Hrebak. 

Postavljene su nadstrešnice jer su se građani žalili da im trebaju/Foto: Deni Marčinković
Postavljene su nadstrešnice jer su se građani žalili da im trebaju/Foto: Deni Marčinković

Konkretnije o tome što je do sada već napravljeno na području prigradskih naselja, kao i planove za predstojeću građevinsku sezone pojasnio je njegov zamjenik Igor Brajdić. Pored ostalih, jedno o ulaganja odnosi se i na postavljanje nadstrešnica na autobusnim stajalištima, što su građani ocijenili izuzetno bitnim u pojedinim naseljima. Trenutačno će se postaviti četiri nadstrešnice, a jedna od njih je u Ždralovima.  

Građani su se žalili

- Više od tri milijuna kuna uložit ćemo u ruralna područja koja su sastavni dio grada Bjelovara. Riječ je o stvarima na koje se građani žale, a jedan od takvih projekta je i postavljanje autobusnih kućica, prvenstveno da djeca ne stoje na kiši prilikom odlaska u školu. Između ostalog, ranije smo već obnovili cestu u Galovcu, asfaltirali smo tri ulice u Hrgovljanima, kao i tri kilometra ceste u Gornjem Tomašu. Nadalje, rekonstruirana je cesta u Starim Plavnicama, obnovljene su društvene prostorije NK Brezovac, asfaltirana je cesta u Letičanima, a završeni su i mnogi drugi projekti. Stalo nam je do svih ruralnih područja koja su dvadeset, pa čak i trideset godina čekala na asfalt, pješačku stazu i ostale životne potrebe - istaknuo je Brajdić. 

Zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić/Foto: Deni Marčinković
Zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić/Foto: Deni Marčinković

U planu za ovu godinu, prema njegovim riječima, između ostalog, je i asfaltiranje okoliša oko društvenog doma u Kokincu, rekonstrukcija doma u Starim Pavljanima, asfaltiranje okoliša oko DVD-a Nove Plavnice, popravak nadstrešnice na poslovnom prostoru u Prgomelju, koji je u vlasništvu Grada, asfaltiranje nogostupa na Križevačkoj cesti, u Brezovcu te u Galovcu i ostali projekti.