Fotografija: 
Foto: Damjan Tadic/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Damjan Tadic/CROPIX (Ilustracija)

Grad Bjelovar povećao cenzus za božićnicu za umirovljenike: "Svi će dobiti jednak iznos"

"Gradonačelnik je Odluku odlučio proširiti i na umirovljenike koji imaju mirovinu do 400,00 eura. Isplata je već počela te će sve božićnice biti isplaćene do Božića", pojašnjavaju iz GradaDobre vijesti za umiovljenike čija mirovina iznosi do 400 eura stiže iz bjelovarske Gradske uprave. Naime, kako javljaju, Grad Bjelovar povećao je cenzus za božićnicu za umirovljenike.

- Već tradicionalno, u povodu božićnih blagdana, Grad Bjelovar novčanim iznosom daruje određene kategorije umirovljenika s prebivalištem na području Grada Bjelovara, a sukladno popisu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Isplata je počela

Iako je prvotno ovogodišnjom Odlukom povećan cenzus te je određeno kako pravo na takozvanu božićnicu imaju umirovljenici koji su ostvarili starosnu mirovinu iz radnog odnosa, obiteljsku, poljoprivrednu ili invalidsku mirovinu nižu od 300,00 eura te nisu primatelji inozemne mirovine, gradonačelnik je Odluku odlučio proširiti i na umirovljenike koji imaju mirovinu do 400,00 eura, pojašnjavaju iz Grada.

Božićnica iznosi 20 eura, a isplata je već počela te će sve božićnice biti isplaćene do Božića.  

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!