Fotografija: Dječji vrtić Maslačak u Garešnici/Foto: Poduzetnički centar Garešnica
Galerija
Dječji vrtić Maslačak u Garešnici/Foto: Poduzetnički centar Garešnica

Garešnički vrtić Maslačak dobio 247.500 kuna: "Roditelji jedan mjesec neće morati platiti vrtić"

Potpora će omogućiti uspješan daljnji rad vrtića, poboljšat će se uvjeti i nabaviti nova opremaGradu Garešnici odobrena je financijska potpora u iznosu 247.500 kuna temeljem Odluke o raspodjeli financijskih sredstava gradovima RH za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini. Potpora uključuje troškove propisane Državnim pedagoškim standardom kao što su izdaci za djelatnike vrtića, prehrana djece i uvjeti boravka djece.

Obnova igrališta

- Svaka kuna koja nije iz našeg proračuna je dobrodošla, što znači da će se svako sufinanciranje koje ostvarimo utrošiti na nešto što će poboljšati uvjete rada i naš vrtić dovesti na veću razinu. Cilj nam je ponuditi što bolje i kvalitetnije uvjete za našu djecu, jer ona u vrtiću provode veći dio svog vremena. Dobivena sredstva odnose se na redovan rad vrtića, na nabavu nove opreme te na oslobođenje roditelja od plaćanja vrtića za jedan mjesec, no više informacija dobit ćemo nakon potpisivanja samog ugovora o sufinanciranju. U našem planu rada predviđeno je sustavno poboljšanje opreme za rad pa tako i dječjih igrališta. Područni objekt u Ulici Petra Svačića svakako nam je prioritet – rekla je za MojPortal ravnateljica DV Maslačak Marinela Kermeci.

Marinela Kermeci/ Foto: KruGarešnica.info
Marinela Kermeci/ Foto: KruGarešnica.info

Ova financijska potpora rezultat je uspješne prijave Grada Garešnice kao osnivača Dječjeg vrtića na Javni poziv Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini. A odnosi se na gradove indeksa razvijenosti od I. do IV. skupine, odnosno za sufinanciranje rada vrtića u gradovima koji su manje razvijeni. Projektnu prijavu izradili su djelatnici Poduzetničkog centra Garešnica, a ravnateljica Kermeci ističe da odlično surađuju i zajednički pripremaju nove projekte.

Svemirski kutić

- Prošli smo i na natječaju Ruksak pun kulture i krećemo već idućeg tjedna s provedbom radionica iz navedenog natječaja. „Od priče do predstave“ je prva radionica u koju će biti uključene i tri kolegice od kojih je jedna završila a ostale dvije upravo završavaju edukaciju za Dramski program u sklopu stručno-razvojnog centra pri dječjem vrtiću Milan Sachs u Zagrebu.

Mladi astronauti u novom svemirskom kutiću/ Foto: DV Maslačak
Mladi astronauti u novom svemirskom kutiću/ Foto: DV Maslačak
Danas svemirski kutić - sutra svemirski vrtić/ Foto: DV Maslačak
Danas svemirski kutić - sutra svemirski vrtić/ Foto: DV Maslačak
Skupina Bubamare izvrsno su prihvatile novi kutić/ Foto: DV Maslačak
Skupina Bubamare izvrsno su prihvatile novi kutić/ Foto: DV Maslačak
5, 4, 3, 2, 1... krenimo u svemir/ Foto: DV Maslačak
5, 4, 3, 2, 1... krenimo u svemir/ Foto: DV Maslačak

Podsjećamo da je u matičnom vrtiću u Garešnici nedavno formiran prvi Svemirski kutić velikim naporom odgojiteljica. Zanimljivo je da DV Maslačak planira steći status stručno–razvojnog centra i postati prvi hrvatski svemirski vrtić senzorne integracije. Uz stalnu edukaciju djelatnika, posjetili su ih i astrofizičarka Vernesa Smolčić i Vibor Jelić s Instituta Ruđer Bošković i održali zanimljiva predavanja.

Svemirski kutić nudi igru na zabavan način/ Foto: DV Maslačak
Svemirski kutić nudi igru na zabavan način/ Foto: DV Maslačak

- DV Maslačak vrlo aktivno sudjeluje i u svim gradskim manifestacijama. Na nadolazećim Danima Grada imat ćemo prigodne kutiće i aktivnosti, a na Garešnica Infinity Festivalu ove će godine sudjelovati sve starije i srednje skupine iz svih objekata – rekla nam je ravnateljica. Kermeci ističe kako će ovoga ljeta svi objekti raditi normalno, neće biti zatvaranja kao prethodnih godina. Također, postoji i interes za produljeni boravak, ali moraju provesti anketu s roditeljima prije nego što iznesu konkretne podatke.

- Lagano ali sigurno krenuli smo na putovanje prema našem cilju, a on je stručno-razvojni centar. Potrebno je još puno aktivnosti, truda i rada, ali ne sumnjam da ću uz sve svoje djelatnike, odgojitelje, stručni tim i sve ostale zaposlenike od kuharice, spremačice pa sve do domara i uspjeti - rekla nam je ravnateljica za kraj.