Fotografija: Ugovore je potpisalo 11 novih poduzetnika/Foto: Pakrački list
Galerija
Ugovore je potpisalo 11 novih poduzetnika/Foto: Pakrački list

GRADSKE MJERE Pakračkim poduzetnicima Grad odobrio novih 10.800 eura poticaja

Trenutno je otvoren posljednji, četvrti krug prijava, koji traje od 19. listopada do kraja trajanja ovogodišnjeg programa, odnosno do 30. studenogNovih 10.800 eura iz pakračkog proračuna otići će na račune 11 pakračkih poduzetnika u trećem krugu ove gradske mjere kojoj je cilj poticanje zapošljavanja i razvoj poduzetništva. Oni su danas u gradskoj vijećnici potpisali o tome ugovore s Gradom Pakracom.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Time se broj isplaćenih, odnosno ugovorenih potpora u ovoj godini povećava na 48, u ukupnoj vrijednosti od oko 54.000 eura, izvijestila je gradonačelnica Anamarija Blažević, piše Pakrački list.

Ulaganje u opremu, zapošljavanje...

Temeljem natječaja, poduzetnici su se mogli natjecati za potpore iz sljedećih mjera: poticanje zapošljavanja, poticanje osnivanja novih obrta, novih trgovačkih društava te poticanje otvaranja OPG-a, sufinanciranja ulaganja u opremu, materijalnu i nematerijalnu imovinu, sufinanciranja troškova zakupa, sufinanciranje ulaganja u poboljšanje i prilagodbu poslovnog prostora za obavljanje poslovne djelatnosti te sufinanciranje razvoja inovacija i patenata.

Poticaji za otvaranje smještaja

Gradonačelnica je zahvalila poduzetnicima na suradnji te ih pozvala da svojim prijedlozima sudjeluju u izmjeni i dogradnji ovakvog programa poticanja poduzetništva, a posebno je istaknula potrebu otvaranja novih smještajnih kapaciteta u turizmu, za koje ima potencijala, a od čega bi i Grad i poduzetnici mogli imati dodatnu zaradu.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Trenutno je otvoren posljednji, četvrti krug, prijava, koji traje od 19. listopada do kraja trajanja ovogodišnjeg programa, odnosno do 30. studenog, javlja Pakrački list.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!