Fotografija: Foto: PD Psunj
Galerija
Foto: PD Psunj

FOKINOM STAZOM "Hodamo u sjećanje na šestoricu poginulih Bjelovarčana i jednog Pakračanina"

Prije polaska sudionici će moći besplatno pogledati stalni postav gradskog Muzeja te Muzeja vojne i ratne povijestiPAKRAC – Planinarsko društvo Psunj sutra organizira 26. planinarski pohod Fokinom stazom 1991.

Naume, u znak sjećanja na Domovinski rat i pogibiju branitelja Pakračanina Marijana Kulhavija Foke i šestorice Bjelovarčana - Ivana Bedekovića, Ante Ćurića, Franje Gašpara, Dražena Hudeca, Željka Novosela i Darka Peroša, u subotu 17. prosinca s početkom u 10 sati bit će održan 26. memorijalni planinarski pohod FOKINOM STAZOM 1991., piše Pakrački list.

Foto: PD Psunj
Foto: PD Psunj

Kao i ranijih godina, a prije samog polaska, ujutro od 9 do 10 sati, sudionici će moći besplatno pogledati stalni postav gradskog Muzeja te Muzeja vojne i ratne povijesti na Trgu pape Ivana Pavla II.

Zabava na Omanovcu

Polazak na pohod je u 10 sati s Trga bana Josipa Jelačića u Pakracu, a trasa je uobičajena: Strossmayerovom ulicom do KTC-a te Gundulićevom i ulicom Svetog Roka do spomen–obilježja braniteljima gdje će biti odana odati počast uz prisjećanje na Domovinski rat. Pohod se nastavlja kosom iznad sela Kraguj i preko planinarskog odmorišta Tromeđa uobičajenim markiranim planinarskim pravcima sve do planinarskog doma na Omanovcu s očekivanim dolaskom oko 13 sati.

Foto: PD Psunj
Foto: PD Psunj
Foto: PD Psunj
Foto: PD Psunj

U domu je planirana planinarska zabava uz živu muziku. Organizirani pješački povratak u Pakrac je u 16 sati, piše Pakrački list.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!