Fotografija: Spremnici su za korisnike potpuno besplatni/Foto: Darkom Daruvar
Galerija
Spremnici su za korisnike potpuno besplatni/Foto: Darkom Daruvar

Evo kojim će daruvarskim ulicama u ponedjeljak i utorak dijeliti spremnike za odvojeni otpad

Spremnici će se po kućanstvima dijeliti od 8 do 14 sati, a od 14 do 16.30 sati spremnici će se moći osobno preuzeti na dječjem igralištu u Preradovićevoj ulici (Staro sajmište), poručili su iz Darkoma.Podjela spremnika za odvojeno prikupljanje otpada na području Daruvara nastavlja se i idući tjedan. Djelatnici Darkoma tako će u ponedjeljak i utorak žute, plave i smeđe kante dijeliti u ulicama Zrinska i Preradovićeva te u dijelu ulica Stjepana Radića (od centra do kružnog toka), Petra Svačića, Ljudevita Gaja i Ivana Mažuranića u području „Južno od Jelačićeve“.

Plavi spremnici namijenjeni su prikupljanju papira/Foto: Darkom Daruvar
Plavi spremnici namijenjeni su prikupljanju papira/Foto: Darkom Daruvar

- Spremnici će se po kućanstvima dijeliti od 8 do 14 sati, a od 14 do 16.30 sati spremnici će se moći osobno preuzeti na dječjem igralištu u Preradovićevoj ulici (Staro sajmište), poručili su iz Darkoma. 

Smeđi spremnici za sada se ne prazne

Dodaju i to da se spremnici za BIOOTPAD za sada ne prazne, a o datumu početku odvoza BIOOTPADA, putem smeđih spremnika, građane će obavijestiti putem novog rasporeda odvoza i edukacijskog letka.

Bit će podijeljeno ukupno 2290 spremnika za biootpad/Foto: Darkom Daruvar
Bit će podijeljeno ukupno 2290 spremnika za biootpad/Foto: Darkom Daruvar

Nadalje, kada će na red doći naselja, točnije gradske kvartove, čiji stanovnici još uvijek nisu dobili spremnike, obavijestit će naknadno.

- Za sve informacije ili upite možete nam se obratiti putem elektroničke pošte na e-mail adresu: otpad@darkom-daruvar.hr ili putem kontakt broja: 091 6440 180. Isključivo odvojenim prikupljanjem otpada i njegovim iskorištavanjem, našoj djeci ostavit ćemo ljepši i čišći okoliš. Za ljepši Daruvar, zaključili su iz Darkoma.

Zaduženje druge osobe

Podsjetimo, pri preuzimanju spremnika obvezan je potpis, a spremnici se daju samo korisnicima koji koriste uslugu odvoza MKO. Uz osobno preuzimanje, korisnici mogu zadužiti i drugu osobu koja će u njihovo ime preuzeti spremnike, a ta druga osoba će upisati svoj OIB i dati svoj potpis. Korisnik koji ima dva zelena spremnika dobiva po jedan spremnik za koristan otpad.

Žute kante su za prikupljanje plastike/Foto: Darkom Daruvar
Žute kante su za prikupljanje plastike/Foto: Darkom Daruvar