Fotografija: Kombi pun humanitarne pomoći odlazi na područja koje je pogodio potres/Foto: Društvo naša djeca Bjelovar
Galerija
Kombi pun humanitarne pomoći odlazi na područja koje je pogodio potres/Foto: Društvo naša djeca Bjelovar

Djeca iz Bjelovara šalju darove za djecu koja su stradala u potresu

Riječ je o nastavku akcije Ajmo djeca Bjelovara za djecu stradalu u potresu, kojom su se u prvim danima nakon razornog potresa, prikupljale osnovne potrepštine za najmlađe stanovnike potresom pogođenih područjaDruštvo naša djece Bjelovar u suradnji s Dječjim gradski gradskim vijećem Bjelovar od ponedjeljka 11. siječnja pa sve do kraja mjeseca provodi humanitarnu akciju Djeca za djecu.

Riječ je o nastavku akcije Ajmo djeca Bjelovara za djecu stradalu u potresu, kojom su se u prvim danima nakon razornog potresa, prikupljale osnovne potrepštine za najmlađe stanovnike potresom pogođenih područja. 

Bitno je pomagati

- Hranu, robicu te razne higijenske potrepštine za bebe i djecu prošlu nedjelju s dva kombija odvezli smo u Dvor te u SOS dječje selo Lekenik. Svjesni smo da će našim prijateljima u tim područjima pomoć i dalje trebati, stoga smo odlučili nastaviti provoditi ovu akciju, rekla nam je Sanja Vranješević, ravnateljica Društva naša djeca Bjelovar te dodala da se nastavkom akcije osim pomoći najpotrebitijima, želi osvijestiti i naše mališane o važnosti pomaganja drugima. 

Tijekom humanitarne akcije "Ajmo djeca Bjelovara za djecu stradalu u potresu" prikupilo se dosta potrepština za djecu svih uzrasta/Foto: Društvo naša djeca Bjelovar
Tijekom humanitarne akcije "Ajmo djeca Bjelovara za djecu stradalu u potresu" prikupilo se dosta potrepština za djecu svih uzrasta/Foto: Društvo naša djeca Bjelovar

U želji da svojim vršnjacima i prijateljima koji su stradali u potresu barem na trenutak vrate osmijeh na lice, iskažu podršku, odnosno pokažu da su uz njih, članovi Društva naša djeca Bjelovar akciji Djeca za djecu dali su i osobno notu.

Naime, prema riječima ravnateljice Vranješević, svi koji žele sudjelovati u akciji trebaju izraditi paket veličine kutije za cipele, u kojem će se uz školski pribor (bojice, flomasteri, kistovi, bilježnice, pisanke, škarice, ljepila, pernica ili nešto slično) nalaziti i pismo ili crtež podrške.

Razvijanje empatije

 - Paket ne treba biti velik, maksimalno L veličina poštanskog paketa. Ono na što želimo staviti naglasak je upravo to pismo ili crtež podrške kojom želimo razviti empatiju i kod naše djece i kod naših malih prijatelja koji su u potrebi. Također, bilo bi dobro da se u paket stavi i neka sitnica, točnije poklončić (igračka, okvir za sliku, kapa, šal, gumice za kosu, spomenar ili slično) koje svako naše dijete želi od srca darovati svom malom prijatelju, napomenula je Vranješević i dodala da se paketi trebaju zamotati te na vanjsku stranu čitko naznačiti za koga je namijenjeno, npr. djevojčica 7 godina ili dječak 5 godina.

Foto: Društvo naša djeca Bjelovar
Foto: Društvo naša djeca Bjelovar

Treba istaknuti da u ovoj hvalevrijednoj akciji mogu sudjelovati sva djeca, bez obzira na to jesu li članovi Društva naša djeca ili ne, a svoje pakete mogu ostaviti ponedjeljkom, srijedom i petkom od 15.30 do 17 sati u prostorijama Društva naša djeca Bjelovar, na adresi Trg Eugena Kvaternika 2 (u zgradi Gradske uprave). 

Nacionalna razina

Za kraj, ravnateljica Društva naša djeca Bjelovar Sanja Vranješević je napomenula da je Savez društava Naša djeca Hrvatske ovu akciju pokrenuo na nacionalnoj razini te da će se po završetku akcije stupiti u kontakt s predsjednicima i  voditeljima ovih društava, kao i ravnateljima škola na područjima stradalim u potresu, kako bi paketi stigli do krajnjih korisnika. 

Također, za sve dodatne informacije svi zainteresirani mogu se javiti Društvu naša djeca Bjelovar putem njihove Facebook stranice.