Fotografija: Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Djeca branitelja postavila spomenik u Pakracu: "Prikazuje početak i kraj Domovinskog rata"

Na modernoj ploči je i QR kod koji vas nakon skeniranja vodi na stranicu muzejaUdruga djece branitelja Domovinskog rata Pakrac - Lipik provela je projekt postavljanja nove spomen ploče braniteljima Domovinskog rata s ciljem modernizacije spomen ploča i lokacija iz Domovinskog rata. Prva je tako postavljena pokraj spomenika u blizini pakračke Policijske postaje, koja govori o početku rata u Pakracu, piše Pakrački list.

Predsjednik Udruge, Tomislav Novinc je na prijedlog zaposlenika pakračkog muzeja, Daniela Grčevića, odlučio na ploču aplicirati i QR kod koji vas nakon skeniranja vodi na stranicu muzeja, s detaljnim opisom događaja, a opis sadrži i dva videa početka i kraja rata u Pakracu.

Sve odradili volonterski

- Ploču smo postavili prije dolaska učenika iz ostatka Slavonije u Pakrac, ujedno i sudionika projekta Memorijalnog centra Domovinskog rata te vjerujem da će im biti vrlo zanimljiva. Tekst je napisao naš član Ivan Zvonimir Ivančić, kod je napravio Daniel Grčević, tekst na engleski prevela je učiteljica engleskog jezika u Osnovnoj školi Braće Radića Pakrac, Kristina Vujnović, nosač ploče je izradio hrvatski branitelj Marijan Novinc, a ploču su postavili zaposlenici Vlastitog pogona Grada Pakraca. Ističem da je cijeli posao odrađen volonterski, jedino je plaćena izrada ploče, izjavio je Novinc.

Napomenuo je kako je u planu postavljanje još ploča, a sljedeća će biti postavljena u Kukunjevcu, u kolovozu, za obljetnicu otmice dr. Ivana Šretera, piše Pakrački list.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!