Fotografija: Darko Rundek u subotu nastupa na Omanovcu/Foto: Danijel Bartolić/CROPIX, FOTOimago, privatni album
Galerija
Darko Rundek u subotu nastupa na Omanovcu/Foto: Danijel Bartolić/CROPIX, FOTOimago, privatni album

Deki savjetuje: Evo što sve trebate znati oko koncerta Rundeka na Omanovcu (da vam bude top!)

Program kreće u subotu oko 16 sati, a osim Rundeka i prijatelja tu je Sara Renar, Cherrypop i DJ Zuza. Zbog gužve bi bilo dobro da ne ide svatko sa svojim autom, nego ekipno u jedan...Dean Nagy poznatiji kao Deki, voditelj planinarskog doma na Omanovcu poviše Pakraca, objavio je na Facebooku pozivnicu svim zainteresiranima za nastup Darka Rundeka i prijatelja "na Brdu" ove subote. 

Svi koji poznaju Dekija, znaju da je to topla duša, čovjek kojem se gosti od srca nasmiju čak i kad ih, onako kako samo on to zna, pošalje oprati čaše. Deki ima niz talenata, a jedan od njih je i pisanje. Pa je tako sročio u svom stilu osebujnu najavu za subotnje događanje i nema potrebe da se tu još nešto doda, samo bi se pokvarilo. 

Pa vam evo Dekija u izvornom obliku, onom zbog kojeg ga toliki ljudi i vole, kao i sve potrebne informacije ako ih dosad niste pročitali. Deki, izvoli...

Dean Nagy Deki, voditelj Planinarskog doma Omanovac/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Dean Nagy Deki, voditelj Planinarskog doma Omanovac/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
  

=================

"Darko Rundek i prijatelji na Brdu iliti u subotu smo gosti na domaćem terenu ili ti po službeno "Ne moš omanut na Omanovcu" ime je manifestacije koju su osmislili dva Pakračana sa zagrebačkom adresom Lexi i Crni.

Grad Pakrac prepoznao je njihovu inicijativu i događanje je uvrstio u Pakračko ljeto 2023. u nadi da će se kroz nekoliko godina ovaj fest razviti u višednevnu urbanu šumu.

U subotu sve zainteresirane čeka sjajna svirka na sjajnoj lokaciji sa sjanim pogledom/Foto: Omanovac
U subotu sve zainteresirane čeka sjajna svirka na sjajnoj lokaciji sa sjanim pogledom/Foto: Omanovac

Ovom prilikom kao neslužbeni domaćin neću pisati svoje uobičajene litanije i pozive, kako ljudima ne bi ucoprao događanje, već ću Vas samo pozvati da se proveselite na Brdu punog ljetnih mirisa, zaboravljenih sjećanja, neostvarenih maštanja, ali i upoznati Vas s nekoliko tehničkih sitnica, kako bi svi sretniji i veseliji sišli s Omanovca.

Druženja kod Planinarskog doma Omanovac s pogledom na Pakrac su redom nezaboravna/Foto: FOTOimago
Druženja kod Planinarskog doma Omanovac s pogledom na Pakrac su redom nezaboravna/Foto: FOTOimago

Kako trenutno stvari, odnosno oblaci stoje, vremenska prognoza je solidna, no pratite objave, prilagođavat ćemo se Vakuli i gđi Picek. Koncert bi se trebao održati u šumarku kod gornje nadstrešnice u kojoj će biti šank.

Kamp za zainteresirane je predviđen na livadi pored doma, tik pored zebri, pandi, čudnovatih kljunaša i Tasmanijskih vragova, stoga molim kampere da budu tihi i pristojni.

Šank i kamp organizira tvrtka Sretni svijet d.o.o. uz pomoć naših mladih i nešto starijih volontera. Kad smo kod šanka, SS nam je pripremio novotariju u vidu kaucije na čaše, znači uzmeš čašu platiš kauciju i cijelu večer konzumiraš istu i po odlasku možeš vratiti čašu, uzeti kune nazad ili ponijeti čašu kao uspomenu... 

Dean Nagy Deky, ikona Planinarskog doma Omanovac/Foto: Facebook
Dean Nagy Deky, ikona Planinarskog doma Omanovac/Foto: Facebook

Znam, nije novotarija, no meni zapelom cijelu deceniju na Brdu sve je novotarija i to da se uz piće uopće daju čaše. No, hvala im na tome, jer tko bi mi normalan pomogao u nedjelju ujutro nakon svega skupljati tolike čaše i još razmišljao kako je lijep život na Brdu…

U subotu oko 16 h kreće program, a osim Rundeka i prijatelja tu je Sara Renar, Cherrypop i DJ Zuza.

Darko Rundek/Foto: Danijel Bartolić/CROPIX
Darko Rundek/Foto: Danijel Bartolić/CROPIX

Pripreme za koncert su u punom jeku, još tu nedostaje dosta toga između ostalog kamion, dva šljunka, pa ako ima tko kamion i šljunak samo neka iskipa, na okrugli plato pored nadstrešnice…

Sara Renar/Foto: Marijana Banko/CROPIX
Sara Renar/Foto: Marijana Banko/CROPIX

Još se traži par čvrstih volontera spremnih na neprospavanu noć i veselo svitanje…

U nadi da će sve izdržati od vremena i tehnikalija do živaca i osmijeha, pozivam Vas, sve one dobre volje i lakog koraka, u subotu na Brdo.

DJ Antonio Zuza/Foto: Ranko Šuvar/CROPIX
DJ Antonio Zuza/Foto: Ranko Šuvar/CROPIX

Moramo misliti i kako smanjiti prometnu gužvu, pa Vas molim da ne ide svatko svojim autom, jer cesta je takva kakva je, a parkirnog prostora imamo koliko imamo. Za ovu priliku parkiralište je na travnatom igralištu i na kružnoj cesti oko doma, zato napunite svoje mobitele kako biste na odlasku znali naći automobil…

I hvatajte vozača na Coli ili mineralnoj, jer držimo se one dok piješ ne vozi ili dok voziš ne pij, ili trijezan vozač radost normalnom suvozaču ne znam, ali znam da zato nemam vozačku.

Planinarski dom Omanovac noću/Foto: FOTOimago
Planinarski dom Omanovac noću/Foto: FOTOimago

Za sva pitanja bez pametnog odgovora, nemoralne ponude, čašicu razgovora, ili samo radoznali razgovor, do subote ujutro stojim na raspolaganju SMS 099/661-5003 ili dekiomanovac@gmail.com, a od subote 16:00 sati sam samo Gost na domaćem terenu, nadam se da će sudac biti milostiv… Si ju!

I nemojte pretjerati s vlastitom cugom, kao kad smo mi organizatori, jer koncert je besplatan stoga potrošite koju kunu na šanku, trebat će namaknut za sve to lijepo što je pred nama!

Svaka čast, Deki!

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!