Fotografija: Foto: Mario Barać/MojPortal.hr
Galerija
Foto: Mario Barać/MojPortal.hr

Rekordan broj ekipa na pub kvizu Suton pameti na Omanovcu: "Došlo skoro stotinu kvizaša"

Drago mi je što ovaj pub kviz nije samo pub kviz, to je sad već tradicionalno kompletno glazbeno-kvizaški-zabavni program u prekrasnom ambijentu, kaže Zlatko Kubalek KubaS osvojena 43 boda Anica i Filip Hodak, Karlo Tadić i Sven Marinić, okupljeni u lokalnoj ekipi pod imenom "Prvi pokušaj", pobjednici su 5. izdanja Pub kviza "Suton pameti" koji se održao prošle subote, 10. lipnja, na Omanovcu iznad Pakraca.

Pobjednička ekipa
Pobjednička ekipa "Prvi pokušaj"/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr

Prethodna četiri izdanja ovog kviza pratio je konstantan trend rasta kvalitete i brojnosti ekipa, a taj trend je nastavljen i u subotu pa se ispred Planinarskog doma okupilo gotovo stotinu kvizaša raspoređenih u rekordnih 19 ekipa.

Subotnja gužva na Omanovcu/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr
Subotnja gužva na Omanovcu/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr

Osim iz Pakraca i Lipika, na kvizu kojeg je i ovaj put osmislio Zlatko Kubalek Kuba, sudjelovali su natjecatelji iz Zagreba, Virovitice, a posebno treba pohvaliti tri ekipe koje su na Omanovac došle iz Daruvara.

Ekipa
Ekipa "Daruvarski susreti" osvojili su treće mjesto/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr
Drugoplasirana ekipa
Drugoplasirana ekipa "Radenska i 3 srca"/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr

Čast daruvarskih kvizaša obranila je ekipa "Daruvarski susreti" koja je skupila 38,5 bodova i osvojila 3. mjesto, a drugo mjesto pripalo je još jednoj lokalnoj ekipi, "Radenska i 3 srca" koja je osvojila 41 bod.

Super provod i atmosfera

- Dojam cijele ekipe je odličan. Kviz je bio vrlo zanimljiv i zabavan s lijepim miksom lokalnog i globalnog. Atmosfera i provod su bili super, a najslađe je ipak kad se pobijedi. Pohvala organizatorima i veselimo se idućem kvizu, rekao je Sven iz pobjedničke ekipe.

U subotu se na Omanovcu tražila klupa i stol više/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr
U subotu se na Omanovcu tražila klupa i stol više/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr

Kuba je osmislio kviz općeg znanja na kojem je bilo 35 pitanja, maksimalno je bilo moguće prikupiti 54 boda, a pitanja su bila iz područja sporta, glazbe, filma, povijesti, geografije, umjetnosti, znanosti i opće kulture kroz klasična kvizaška pitanja-odgovore, kaladont pitanja, a, b, c pitanja, da/ne pitalice, asocijacije i premetaljke.

Kuba je zasvirao i zapjevao u sklopu kviza/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr
Kuba je zasvirao i zapjevao u sklopu kviza/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr

Ovaj kviz je bio originalan i poseban po tome što je Kuba na tri glazbena pitanja sam odsvirao i otpjevao pjesme za koje su se tražili nazivi, imena autora, nazivi albuma ili filmova na kojima su objavljene ili odsvirane.

- Treću godinu zaredom Pub kviz "Suton pameti na Omanovcu" ispunio je moja, a nadam se i očekivanja natjecatelja. Primjećujem da cijeli događaj privlači i ljude iz šireg područja što me posebno veseli. Posebno mi je drago što ovaj pub kviz nije samo pub kviz, već je to sad tradicionalno kompletno glazbeno-kvizaški-zabavni program u prekrasnom ambijentu. Nadam se da su se svi prvenstveno dobro zabavili, što i je bio glavni cilj, a poredak na tablici je samo broj. Što se samog kviza tiče, pobjednička ekipa je pokazala kvalitetu u oba kruga te zasluženo odnijela pobjedu. Zahvaljujem svima koji su direktno ili posredno doprinijeli zaista ugodnoj, zabavnoj i opuštenoj atmosferi, što kao natjecatelji, što kao izvođači u pauzama. Zahvala Neši na tehničkoj podršci bez koje bi bilo nemoguće sve ovo tako dobro provesti, Mariju na vođenju kviza pod geslom „profesionalni zabavljač“ te pogotovo Dekiju, čiji se angažman možda ne vidi na „prvu“, ali je on duboko utkan u svaku sekundu pripreme ovog događaja, a o provjeravanju vremenske prognoze da ne pričam, rekao je Kuba.

Autor kviza Zlatko Kubalek Kuba/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr
Autor kviza Zlatko Kubalek Kuba/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr

Kvizom su posebno bili oduševljeni natjecatelji iz Virovitičke ekipe "Palindromi".

- Na kvizu ovdje na Omanovcu smo prvi puta i ugodno smo iznenađeni organizacijom, vođenjem, zanimljivošću kviza, toplim ljudima i iznimno veseloj atmosferi. Kviz je bio jedinstven po načinu vođenja, poučan, napet i odlično koncipiran. Svakako planiramo doći i u rujnu. Čestitke organizatorima, Dekiju i ekipi iz Planinarskog doma, rekao je Igor Švarc iz "Palindroma", poznate kvizaške ekipe koja se redovno natječe na pub kvizovima u virovitičkom kraju.

Na kvizu se okupilo rekordnih 19 ekipa/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr
Na kvizu se okupilo rekordnih 19 ekipa/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr

Svoj osvrt na ovo izdanje kviza, u svom je stilu dao i Deki koji je sponzorirao nagrade, zajedno s tvrtkom Carlsberg Hrvatska i Turističkom zajednicom Grada Pakraca.

Deki/Foto: Jure Šebalj
Deki/Foto: Jure Šebalj

- Mislim da je ovo bio peti kviz i nadam se zadnji. Ovaj autor kviza Kuba, koji je stvarno ne znam zašto poznatiji kao Konj, ubi me. Svakim kvizom je sve teži. Ove godine osim što je smarao pošten puk pitanjima, imao je zabranu prilaska instrumentima. I pazi lika što napravi? Ubaci 3 pitanja u kojima on svira i pjeva! Pa jel to normalno? Najgore od svega je bilo kad se dohvatio Lu Rida i „Đast a prfekt dej“. Tako lijepa pjesma, a u njegovoj izvedbi je zvučalo kao da gitaru svira onaj mali iz drugog razreda osnovne glazbene, a pjeva glas boje Nik Kejva, al sa sluhom Marijana Bana. No ta strahota me barem držala budnim da prenesem sve stolove nakon što su ljudi otišli. I osim što ga moram trpit, i ove godine kao i svake do sada, opet nije platio račun. Također, probao sam anulirati taj manjak pa smo ove godine stavili puno izvođača misleći da će barem oni nešto potrošiti. Ajde, djeca izvođači su bila dobra, draga i fina, mora se reći, al zato su odrasli muzičari dobavili nekakve rakije tako da ništa od mog plana. Al eto, zahvaljujem se ljudima, natjecateljima koji su došli i to sve istrpili i što su googlali odgovore sa svog wi-fija, a ne s našeg. Jedina svijetla točka ovog kviza bio je voditelj koji je kasnio 45 minuta. Ko fol, imao je posla s lađarima, a istina je da mi nije htio pomoći nositi stolove i klupe, poručuje Deki koji je i na ovom kvizu ostao poseban. Naime, s konzumacijom u vrijednosti 20 eura nagradio je, ni manje ni više nego osmoplasiranu ekipu. Nagradu je konzumirala ekipa „Dugave“ iz Zagreba.

Ivana I Nešo/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr
Ivana I Nešo/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr
Mario Barać/MojPortal.hr
Mario Barać/MojPortal.hr
Staša i Peđa/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr
Staša i Peđa/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr

Na kraju treba naglasiti da je, kao i na dosadašnjim Sutonima pameti na Omanovcu, i na ovom bilo dobre zabave i glazbe za koju su bili zaduženi lokalni izvođači Nešo i Ivana, Matko i Severina, Staša i tata Peđa, Petra i Dorotea i tata Krešo te Daron.

Djelić večernje atmosfere s Omanovca/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr
Djelić večernje atmosfere s Omanovca/Foto: Mario Barać/MojPortal.hr

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!