Fotografija: Dio doniranih slika koje će se prodavati na aukciji/Foto: Nikica Puhalo
Galerija
Dio doniranih slika koje će se prodavati na aukciji/Foto: Nikica Puhalo

Daruvarski likovnjaci donirali 33 slike za kupnju kombija za osobe s invaliditetom. Uključite se i vi!

"Od srca se svima zahvaljujem i onima koji su dosad uplatili sredstva te bi se unaprijed zahvalio onima koji će tek uplatiti. Taj kombi nam baš treba", rekao je Damir BokunDaruvarska Udruga osoba s invaliditetom je u problemu. Naime, potreban im je posebno prilagođen kombi za prijevoz koji košta oko 400.000 kuna jer im se sadašnji, moglo bi se reći, raspada i već je prešao gotovo 300.000 kilometara o čemu smo već pisali OVDJE. Zbog toga su pokrenuli Crowdfunding kampanju kako bi tako pokušali prikupiti iznos koji nije baš malen. Dosad su uspjeli prikupiti 30.000 kuna, a kada ih pitate što misle koliko će im trebati da skupe cijeli iznos, smireno odgovaraju:

"Vjerujemo da ćemo novac prikupiti do kraja godine. Sad imamo oko 30.000, ali bit će, bit će... Samo polako...". 

Uključili se svi članovi

Mnogi im ljudi uplaćuju novac, svatko koliko može i hrpica se polako povećava. Sada su im odlučili pomoći i njihovi sugrađani iz Likovne grupe DA koji su im odlučili donirati 33 slika s potpisima daruvarskih slikara koje mogu prodati. 

Član Likovne grupe DA Zdenko Franekić/Foto: Nikica Puhalo
Član Likovne grupe DA Zdenko Franekić/Foto: Nikica Puhalo

- Čuli smo za problem kojeg imaju naši sugrađani iz Udruge osoba s invaliditetom pa sam počeo razmišljati kako da im pomognemo. Čuo sam se s našom predsjednicom Likovne grupe Da i vrlo brzo su se u akciju uključili svi naši članovi. Tako da smo prikupili 33 slike za naše prijatelje. Također bih se zahvalio Gradu Daruvaru i našem gradonačelniku koji nam voli pomoći, a bez pomoći Grada ne bismo mogli ovo napraviti - izjavio je Zdenko Franekić i spomenuo kako Likovna grupa DA neprestano sudjeluje u humanitarnim akcijama i sa svojim slikama nastoje pomoći potrebitima.  

Motivi prirode

- Naši članovi su napravili 33 slike za naše prijatelje, neke su napravljene u grupi, a neke su nastale kod kuće. Teme slika su razne, ali prevladavaju motivi prirode jer smo mi u Daruvaru malo bedasti za prirodom. Rađene se uglavnom s uljanom bojom na platnu i s akrilom - izjavila je Ljubica Petrinić, predsjednica Likovne grupe DA koja također u Udruzi osoba s invaliditetom vodi i slikarske radionice.

Predsjednica Likovne grupe DA Ljubica Petrinić/Foto: Nikica Puhalo
Predsjednica Likovne grupe DA Ljubica Petrinić/Foto: Nikica Puhalo

Predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Daruvar Damir Bokun zahvalio se daruvarskim slikarima na donaciji te rekao:

- Od srca se svima zahvaljujem i onima koji su dosad uplatili sredstva te bi se unaprijed zahvalio onima koji će tek uplatiti. Organizirat ćemo aukciju ovih slika, znam da ćete nas i vi mediji popratiti jer uvijek pratite naš rad pa vam se i na tome zahvaljujemo. Nama je taj kombi doista stvarno potreban i košta 400.000 jer je prilagođen osobama s invaliditetom. Samo rampa na njemu košta 50.000 kuna. A trebamo i stepenice, a razgovarali smo i o stepenicama za suvozača jer i na tom mjestu često sjede osobe s invaliditetom. Vjerujemo da ćemo uspjeti skupiti potreban novac - rekao je Damir Bokun, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom. 

Damir Bokun (lijevo), predsjednik Udruge osoba s invaliditetom/Foto: Nikica Puhalo
Damir Bokun (lijevo), predsjednik Udruge osoba s invaliditetom/Foto: Nikica Puhalo

==================================

Kako donirati

Donirati možete u prostorijama Udruge ili putem računa. Sve o kampanji možete vidjeti na platformi Croinvest. Za dodatne tehničke upite u vezi plaćanja možete se obratiti na e-mail adresu: cedior.org@gmail.com ili na broj telefona +385 (0)98 611 467.