Fotografija: Dio slika koje će se prodati u humanitarne svrhe / Foto: Nikica Puhalo
Galerija
Dio slika koje će se prodati u humanitarne svrhe / Foto: Nikica Puhalo

Čak 31 slika ide u prodaju kako bi se pomoglo Daruvarčanima koji se bore za vlastiti život

"Organizirat ćemo online aukciju slika, a sredstvima od prodaje pokrili bismo troškove prijevoza onkoloških bolesnika", izjavila je predsjednica Lige protiv raka Daruvar, Milada Sofka



Čak 31 slika umjetnika iz Likovne grupe DA našla se danas u Velikoj vijećnici Gradske uprave. Riječ je o donaciji daruvarskoj Ligi protiv raka, odnosno humanitarnoj akciji u kojoj sudjeluju Grad Daruvar, likovnjaci i daruvarski ogranak Matice Hrvatske.

Naime, daruvarska Matica, pod kojom djeluje i Likovna grupa DA, prijavila se na natječaj Grada putem kojeg su dobili financijska sredstva za izradu slika čijom bi se prodajom trebala prikupiti financijska sredstva za pomoć Ligi protiv raka.  

Slike se izradili članovi Likovne grupe DA/Foto: Nikica Puhalo
Slike se izradili članovi Likovne grupe DA/Foto: Nikica Puhalo

- Mi smo jako aktivna grupa koja voli crtati i stvarati, a s Ligom za borbu protiv raka surađujemo već dugo, nije ovo prvi put. Dobili smo sredstva od Grada pa smo imali novac za kupnju platna i boja kao i prostor za rad tako da smo s velikim zadovoljstvom napravili ove slike - rekla nam je Ljubica Petrinić, predsjednica Likovne grupe DA.

Foto: Nikica Puhalo
Foto: Nikica Puhalo

Ideja je da se sve slike prodaju putem aukcije, a novac od prodaje preusmjerio bi se prema Ligi protiv raka Daruvar. 

- Na našoj Facebook stranici napravit ćemo katalog slika. Želimo organizirati online aukciju putem koje bismo ih prodali, a sredstvima od donacija pokrio bi se dio troškova za prijevoz onkoloških bolesnika. Vjerujemo da će se aukcija održati početkom iduće godine - izjavila je predsjednica Lige protiv raka Daruvar, Milada Sofka. 

Centar Daruvara na platnu / Foto: Nikica Puhalo
Centar Daruvara na platnu / Foto: Nikica Puhalo

- Likovna udruga vrlo je aktivna udruga i pomoć od Grada će uvijek dobiti jer je njihov humanitarni rad uvijek treba podržati - rekla je dogradonačelnica Grada Daruvara Vanda Cegledi.

Inače, njezin ured od danas krasi i posebna zahvalnica "Donator zlanog srca". Rezultat je to humanitarne akcije u kojoj je Grad sudjelovao tako što je financijski podržao izradu 22 slike početkom listopada koje su krajem prošlog tjedna uručene gradonačelnici Petrinje Magdaleni Komes. Novac od prodaje tih slika preusmjerit će se prema potrebitima na potresom razorenom području.  

Vanda Cegledi, zamjenica gradonačelnika Grada Daruvara sa zahvalnicom "Donator zlatnog srca"/Foto: Nikica Puhalo
Vanda Cegledi, zamjenica gradonačelnika Grada Daruvara sa zahvalnicom "Donator zlatnog srca"/Foto: Nikica Puhalo