Fotografija: Raspisan je natječaj za izlagače na ovogodišnjoj Terezijani/ Foto: Grad Bjelovar/ Martina Čapo
Galerija
Raspisan je natječaj za izlagače na ovogodišnjoj Terezijani/ Foto: Grad Bjelovar/ Martina Čapo

Želite li izlagati na ovogodišnjoj Terezijani? Javni poziv je otvoren, a evo i svih detalja...

Najzabavnija carska priča središnje Hrvatske, kako vole tepati ovoj manifestaciji, održat će se od 15. do 19. lipnja, a javni poziv za zakup prodajnih i ugostiteljskih mjesta otvoren je do 2. svibnja, kažu organizatoriTuristička zajednica Bilogora-Bjelovar objavila je javni poziv zainteresiranim izlagačima za zakup prodajnih i ugostiteljskih mjesta na ovogodišnjoj Terezijani.

Najzabavnija carska priča središnje Hrvatske, kako vole tepati ovoj manifestaciji, održat će se od 15. do 19. lipnja, a javni poziv otvoren je do 2. svibnja.

Na njega se mogu prijaviti pravne osobe, obrtnici, udruge, OPG-ovi, domaća radinost te slobodna zanimanja, a sve lokacija za izlaganja nalaze se na Trgu Eugena Kvaternika. 

Korzo bez kućica

- Na korzu imaju prednost tradicijski obrti (licitari, lončari, drvena galanterija, igračke (ne plastične), tekstil (ne majice ili pregače sa šaljivim natpisima), koža, lan, vuna, čipka, bio proizvodi, sir, domaći kolači. Također, na korzu neće biti smješteni ni slastičari, prodavači langoša, brze hrane i sličnih proizvoda ako svoju uslugu pružaju iz prikolice, te će kao i svi ostali biti smješteni na prostoru parka, pored ostalog stoji u javnom pozivu, uz napomenu da korzu neće biti postavljene kućice, već samo štandovi.

Što se cijena tiče, najjeftiniji će proći tradicijski obrti, domaće radinosti, braniteljske udruge te OPG-ovi, koji će svoj prostor za svih pet dana manifestacije platiti svega 400 kuna. 

Korzo je bio prošle godine bio prepun/ Foto: Martina Čapo
Korzo je bio prošle godine bio prepun/ Foto: Martina Čapo

Međutim, ako se na tim štandovima nađu moderni predmeti za poklon, plastične igračke, tekstil – majice i pregače sa šaljivim natpisima, nakit, jastuke i slično ili se pak dijele promidžbeni materijali, onda je cijena 100 kuna skuplja, odnosno iznosi 500 kuna za svih pet dana trajanja manifestacije.

Najskuplji prostor za brzu hranu

Cijena prostora za obrte ili poduzeća koja prodaju sladoled, palačinke, štrudle ili gumene bombone iznosi 1500 kuna, odnosno 2000 kuna ako im je potrebno osigurati štand.

Nadalje, poduzeća ili obrti koji prodaju langoše i brzu hranu prostor za tih pet dana platit će 3000 kuna, dok će prodavači kokica, balona ili šećerne vate izdvojiti tisuću kuna. 

Zabavni sadržaji

Cijena zakupa prostora za zabavne sprave na napuhavanje (tobogani, dvorci) iznosi 2000 kuna po napravi za svih pet dana trajanja manifestacije, a isti iznos potrebno je izdvojiti i za trampoline te ostale zabavne sadržaje poput jahanja konja, odnosno ponija. 

Kada je zabavni dio u pitanju, najskuplje će proći zakupci zabavnog parka na Trgu hrvatskih branitelja, koji će za pet dana manifestacije morate platiti 4000 kuna. 

- Broj prodajnih mjesta/štandova je ograničen. Turistička zajednica Bilogora – Bjelovar zadržava pravo odabira izlagača/prodavača, kao i određivanja pozicije prodajnih mjesta na prostoru održavanja manifestacije, pri čemu nije dužna davati posebna obrazloženja i pri svemu tome ne snosi nikakvu odgovornost prema prijaviteljima, stoji u javnom pozivu.

Što se pak ugostiteljskog dijela tiče, početna neto cijena za nadmetanje varira od 1500 do 5000 tisuća kuna, ovisno o lokaciji i površini.

Domaće estradne zvijezde

Kao što smo već rekli, natječaji su otvoreni do 2. svibnja, a sve detalje možete pronaći OVDJE.

Podsjetimo, organizatori su otkrili i imena nekih od izvođača, pa će tako za dobar štimung biti zaduženi Petar Grašo, Željko Bebek i Majke, a prema najavama u pripremi su i brojna druga iznenađenja.