Fotografija: Prezentacija Staze začudnih bića bila je tokom prošlog ljeta/Foto: Martina Čapo
Galerija
Prezentacija Staze začudnih bića bila je tokom prošlog ljeta/Foto: Martina Čapo

Kušaonica "Pali", Staza začudnih bića Bilogore i Jesen na Bilogori u igri za prestižnu nagradu

TZ BBŽ kandidirala je projekt Hedonizam vinarije Coner, dok je u kategoriji Craft turizam kandidiran program Beerlist – Naše pivske i druge priče, pojašnjava KelekBJELOVAR - Predstavnici komisije Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“ obišli su tokom jučerašnjeg dana Bjelovarsko-bilogorsku županiju i sve prijavljene projekte za godišnju nagradu Suncokret ruralnog turizma – Sunflower Award koju ova udruga dodjeljuje. S njima su bili direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Ana Kelek i direktor Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Marcel Medak.

Izletište na Malenom brijegu koje ima Stazu začudnih bića/Foto: TZ Bilogora - Bjelovar
Izletište na Malenom brijegu koje ima Stazu začudnih bića/Foto: TZ Bilogora - Bjelovar

- S područja naše turističke zajednice kandidirali smo tri projekta. U kategoriji Craft turizam kandidirana je Kušaonica „Pali“ iz Velike Pisanice. S područja ove općine dolazi i još jedan prijavljeni projekt u kategoriji Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, kandidirana je „Staza začudnih bića Bilogore“ koja se nalazi u sklopu Izletišta Na malenom brijegu u Ribnjačkoj. U kategoriji Ruralno turistički projekti kandidirana je manifestacija „Jesen na Bilogori“ koja se svake godine održava u Velikom Trojstvu.

Kandidiran program Beerlist

Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije kandidirala je još jednu lijepu turističku priču s našeg područja. U kategoriji Vinski turizam, kandidiran je projekt Hedonizam vinarije Coner koja se nalazi u Jabučeti. No, osim po vrhunskim vinima, naša županija poznata je i po odličnim pivima, te je u kategoriji Craft turizam kandidiran program Beerlist – Naše pivske i druge priče, pojasnila je direktorica TZ Bilogora – Bjelovar Ana Kelek.

Etno okućnica u Velikom Trojstvu/Foto: TZ Bilogora - Bjelovar
Etno okućnica u Velikom Trojstvu/Foto: TZ Bilogora - Bjelovar

Inače, članice komisije koje su obilazile županiju bile su filmska producentica i direktorica Međunarodnog festivala turističkog filma Spomenka Saraga te koordinatorica projekta Martina Atelj.

Kušaonica Pali u Velikoj Pisanici/Foto: TZ Bilogora - Bjelovar
Kušaonica Pali u Velikoj Pisanici/Foto: TZ Bilogora - Bjelovar

Svečana dodjela nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award, održat će se krajem travnja u Cavtatu na 5. Međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu.