Fotografija: Darko Kovačević Daruvarac/ Foto: Luka Gerlanc/CROPIX
Darko Kovačević Daruvarac/ Foto: Luka Gerlanc/CROPIX

Daruvarac izašao iz zatvora u Glini 7 mjeseci prije isteka kazne: ‘Već je s obitelji u Zadru‘

Kovačević je služio kaznu od tri godine i devet mjeseci za kaznena djela teška tjelesna ozljeda i prijetnjaDarko Kovačević (35), zvani Daruvarac, kojem je Visoki kazneni sud odobrio puštanje na prijevremeni otpust prije isteka kazne od tri godine i devet mjeseci izišao je u utorak iz kaznionice u Glini i već je u Zadru, potvrdio je za Jutarnji list odvjetnik Velimir  Došen, njegov branitelj.

- On je već s obitelji, nisam se još čuo s njim jer on se u roku od 24 sata po izlasku iz zatvora mora javiti policiji. Nisam znao da će biti pušten, najvjerojatnije se to dogodilo nešto ranije zbog smrtnog slučaja u obitelji sutkinje - rekao nam je odvjetnik Došen.

Odbijena žalba tužiteljstva

Visoki kazneni sud 22. ožujka odbio je žalbu tužiteljstva na odluku sisačkog Županijskog suda o puštanju Kovačevića na prijevremeni otpust i tako je postalo pravomoćno rješenje o uvjetnom otpustu s izdržavanja kazne zatvora zatvoreniku koji je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora tri godine i devet mjeseci za kaznena djela teška tjelesna ozljeda i prijetnja, jer je 13. lipnja 2018. godine brutalno premlatio u jednom zadarskom kafiću svoju tada 18-godišnju djevojku, a sve su snimile i nadzorne kamere, prenosi Jutarnji.