Fotografija: Potraga za pisanicama sjajna je zabava za djecu i njihove roditelje/Foto: Emica Elvedji/CROPIX (ilustracija)
Galerija
Potraga za pisanicama sjajna je zabava za djecu i njihove roditelje/Foto: Emica Elvedji/CROPIX (ilustracija)

Daruvar na Veliku subotu priprema zabavni obiteljski program "Potraga za pisanicama".

Za sve sudionike predviđene su nagrade, dok će tri prvoplasirane ekipe dobiti posebne nagrade. Po završetku potrage, odnosno u 11 sati bit će i podjela fiš-paprikaša za sve građane, kaže CeglediPo prvi put u Daruvaru će se na Veliku subotu održati "Potraga za pisanicama", nadasve zanimljiv susret prvenstveno namijenjen najmlađim stanovnicima grada i njihovim obiteljima.

- Već nekoliko godina razmišljamo o tome, međutim pandemija nas je spriječila zadnjih godina, istaknula je zamjenica daruvarskog gradonačelnika Vanda Cegledi te nastavila s predstavljanjem programa.

Obiteljsko druženje

- U centru grada bit će postavljeno deset punktova na kojima će nalaziti pisane poruke i stihovi, koji će pomoći u potrazi za skrivenim gnijezdima s pisanicama. Predviđeno je da sudjeluje maksimalno 20 grupa, a u svakoj grupi može sudjelovati do pet osoba. Cijeli događaj zamišljen je kao obiteljsko druženje, poručila je Cegledi.

Raspored događanja/ Foto: Grad Daruvar
Raspored događanja/ Foto: Grad Daruvar

Prijave za prvi "Potragu za pisanicama" vrše se u Turističkom uredu do 14. travnja, a program počinje u subotu, 16. travnja u 10 sati. Start i cilj potrage je na središnjem gradskom trgu.

Podjela fiš-paprikaša

- Za sve sudionike predviđene su nagrade, dok će tri prvoplasirane ekipe dobiti posebne nagrade. Po završetku potrage, odnosno u 11 sati bit će i podjela fiš-paprikaša za sve građane, kazala je daruvarska dogradonačelnica Vanda Cegledi te u šali dodala da su naručili i lijepo vrijeme, tako da je dobar provod zagarantiran.

Za cijelog trajanja druženja gradom će šetati i uskršnji zec koji će najmlađima dijeliti bombone. Organizatori "Potrage za pisanicama" su Grad Daruvar, Turistička zajednica Daruvar - Papuk, Amatersko kazalište Daruvar i Udruga mladih "Nada". 

- Dođite, prijavite se, sudjelujte i zabavite se, zaključila je Cegledi.