Fotografija: Odluka je donesena jednoglasno/Foto: BBŽ
Galerija
Odluka je donesena jednoglasno/Foto: BBŽ

Damir Malina ponovo izabran za predsjednika Koordinacije vijeća nacionalnih manjina BBŽ-a

Tako su odlučili članovi Koordinacije na konstituirajućoj sjednici dajući jednoglasnu podršku Damiru Malini i Goranu Đurđeviću, predstavniku romske nacionalne manjine, kao njegovom zamjenikuDamir Malina, predsjednik Vijeća češke nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije, i u naredne četiri godine će biti predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina BBŽ-a. Tako su odlučili članovi Koordinacije na konstituirajućoj sjednici dajući jednoglasnu podršku Malini kao dosadašnjem predsjedniku i Goranu Đurđeviću, predstavniku romske nacionalne manjine kao njegovom zamjeniku koji je na toj funkciji bio i u prethodnom mandatu, javljaju iz BBŽ-a.

Dobra suradnja

Nakon izbora Malina je zahvalio članovima Koordinacije na povjerenju i dosadašnjoj suradnji te naglasio dobru suradnju i s Bjelovarsko-bilogorskom županijom.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

- Koordinacija jako dobro surađuje s Vijećima i predstavnicima nacionalnih manjina, a isto tako imamo i jako dobru suradnju s našom Bjelovarsko-bilogorskom županijom kojoj ovom prilikom zahvaljujem na materijalnoj i moralnoj potpori bez koje Koordinacija, a ni Vijeća ne bi mogli funkcionirati – istaknuo je Malina.

Konstituirajućoj sjednici prisustvovao je i župan Marko Marušić koji je čestitajući Malini i njegovom zamjeniku na ponovnom izboru naglasio važnost suradnje s predstavnicima nacionalnih manjina.

Bogatstvo nacionalnih manjina

- Naša županija u kojoj žive predstavnici čak 21 nacionalne manjine od 22 koliko ih ukupno živi u RH, doista je pravi primjer dobre prakse i kvalitetnog suživota nacionalnih manjina i Hrvata kao većinskog naroda.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Meni kao županu je drago da imamo dobru suradnju i da zajedno gledamo kako da što bolje funkcioniramo. Drago mi je da vam za vaš rad, koji je zaista aktivan, možemo pružiti podršku i ja vam čestitam na svemu što radite – kazao je župan Marušić ističući da se veseli daljnjoj suradnji te da vjeruje da će s članovima Koordinacije kao i dosad dogovorno razvijati sve zacrtane planove i aktivnosti.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!