Fotografija: Planiranu pomoć je dobilo ili će dobiti 1050 osoba/Foto: Vlado Kos/CROPIX (Ilustracija)
Galerija
Planiranu pomoć je dobilo ili će dobiti 1050 osoba/Foto: Vlado Kos/CROPIX (Ilustracija)

Crveni križ Daruvar: "Pozivamo građane da podignu svoje pakete hrane i higijenskih potrepština"

Osobe koje ispunjavaju uvjete trebaju doći u Gradsko društvo Crvenog križa Daruvar ili se javiti putem telefona. Rok je do kraja veljače, poručuju iz daruvarskog Crvenog križaVeć smo pisali kako Gradsko društvo Crvenog križa Daruvar provodi projekt pod nazivom „Zajedništvom protiv siromaštva i socijalne isključenosti“. Riječ je projektu kojeg je radila Razvojna agencija Daruvar, a provodi ga Gradsko društvo Crvenog križa Daruvar u suradnji s Caritasom župe Presvetog Trojstva Daruvar i Centrom za socijalnu skrb Daruvar.

Cijeli tekst možete pročitati OVDJE.

Za one u riziku od siromaštva

Podsjetimo, glavni cilj projekta je ublažavanje siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći osobama kojima je to najpotrebnije, a njegova vrijednost je 213.221, 48 eura. Za taj novac kupljeno je 4200 paketa hrane, 2100 paketa higijenskih potrepština i 180 paketa za novorođenčad.

Foto: GDCK Daruvar
Foto: GDCK Daruvar

Planiranu pomoć je dobilo ili će dobiti 1050 osoba, od čega 515 samaca i 535 osoba u zajedničkom kućanstvu. Riječ je o samcima i obiteljima koji su u riziku od siromaštva prema evidenciji koju ima Centar za socijalnu skrb Daruvar, korisnici prava zajamčene minimalne naknade i osobe koje primaju osobnu invalidninu.

Apel građanima

-Projektom je predviđena podjela paketa hrane i higijene osobama koje ispunjavaju sljedeće kriterije: Da njihova/vaša primanja, odnosno mirovine, ne prelaze 1.500,00  kn (199,05 eura) ako živite sami ili 1.000,00 kn (132,72 eura) po članu ako vas živi više unutar kućanstva (suprug, djeca i ostalo).

Osobe koje ispunjavaju navedeni kriterij pozivamo da se odazovu u ured Gradskog društva Crvenog križa Daruvar, na adresi Trg kralja Tomislava 9, ili da se jave putem telefona na broj 043/331-630 do kraja veljače 2023.godine. Kao dokaz gore navedenom ponijeti osobnu iskaznicu i odrezak od mirovine (ponaosob za svakog člana), poručuju iz Gradskog društva Crvenog križa Daruvar.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!