Fotografija: Foto: Getty Images/iStockphoto
Foto: Getty Images/iStockphoto

Coca-Cola priznala slučaj povezan s vodom Romerquelle: "Otvoreni smo za istragu"

"Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj", kažu u kompaniji Coca-Cola HBC HrvatskaHrvatsku od jutra trese velika afera 'otrovna voda' u kojoj je najmanje jedna osoba u Rijeci teško otrovana nakon što je u jednom kafiću popila bočicu mineralne vode Romerquelle. Zbog toga joj je teško opečen jednjak te se nalazi pod paskom liječnika u KBC Rijeka odakle su nam rekli da je stabilno ali s kemijskom ozljedom jednjaka.

Nakon više sati oglasili su se i iz tvrtke Coca-Cola HBC Hrvatska koja je proizvođač pića.

Uzimaju se uzorci

Za Jutarnji list su kazali ‘ Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml.

Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj.

U potpunosti smo otvoreni za suradnju sa svim nadležnim tijelima‘.

Ranije je Ministarstvo zdravstva reklo kako se radi o bočici s pićem koje se puni u Austriji.

U slučaj su, podsjetimo, uključene brojne službe - policija, DORH, Sanitarna inspekcija, Zavod za javno zdravstvo... Uzimaju se uzorci spornih pića kako bi se utvrdilo ima li još potencijalno opasnih bočica.

Zasad nema informacija hoće li doći do povlačenja spornih proizvoda koji navodno nose 385 kao prvu oznaku na barkodu iz kafića te s polica dućana već se govori da je riječ isključivo o "izoliranom slučaju" iako se društvenim mrežama šire (neprovjerene) informacije kako je takvih slučajeva još, a prije samo nekoliko tjedana sličnu epizodu imao je i bračni par iz Pule koji je, također u Rijeci, naručio bočicu spornog pića, a muškarcu su jednjak i grlo teško opečeni nakon samo jednog gutljaja.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!