Fotografija: Foto: Srećko Niketić/CROPIX (ilustracija)
Foto: Srećko Niketić/CROPIX (ilustracija)

Riječka policija za MojPortal.hr: "Jedna osoba je 4. 11. popila piće u Rijeci pa zatražila pomoć"

Sanitarna inspekcija također je provela očevid po dojavi te je u tijeku inspekcijski nadzor, rekli su za MojPortal iz Državnog inspektorataPrimorsko-goranska policija izdala je priopćenje u kojem su potvrdili da su proveli očevid na temelju dojave o trovanju jedne osobe nakon konzumacije bezalkoholnog pića.

- Policijska uprava primorsko-goranska 4. studenoga ove godine zaprimila je dojavu da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića u jednom od ugostiteljskih objekata u središtu Rijeke te je prevezen u KBC Rijeka radi  pružanja odgovarajuće liječničke pomoći. Tijekom dosadašnjeg postupanja policijski službenici obavili su očevid, izuzeli određene predmete te obavili razgovore s više osoba - kažu u riječkoj policiji.

Podsjetimo, od jučer bukti "afera otrovna voda" nakon što se društvenim mrežama proširila informacija da je više osoba zaprimljeno u KBC Rijeka sa "sprženim jednjakom i želudcem" nakon pijenja mineralne vode jedne velike kompanije. Riječka bolnica potvrdila je jedan slučaj sumnje na kemijsko trovanje jednaka koja se nalazi na liječenju i stabilno je.

- O svim dosadašnjim saznanjima policija je izvijestila nadležno državno odvjetništvo, kao i  nadležni Državni inspektorat radi poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti. Utvrđivanje svih relevantnih činjenica vezanih uz ovaj događaj se nastavlja. Napominjemo da osim ovog te jednog događaja iz prethodnog razdoblja, policiji do sada nisu prijavljeni drugi slični događaji - poručili su iz PU primorsko-goranske.

Inspekcijski nadzor potvrdili su za MojPortal i iz Državnog inspektorata.

- Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata odmah po zaprimanju obavijesti Policijske uprave primorsko-goranske, Ministarstva unutarnjih poslova, obavila očevid iz svoje nadležnosti. Inspekcijski postupak je u tijeku - izvijestili su nas.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije potvrdili su jutros za riječki Novi list kako im danas na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode renomiranog svjetskog proizvođača. Bočice s pićem uzete su u riječkim kafićima.

Stručnjaci će potom provjeriti njihovu potencijalnu kontaminiranost.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!