Fotografija: Mnoštvo aktivnosti dočekat će sve goste koji odluče nedjelju provesti u Gornjem Daruvaru/Foto: ČB GORNJI DARUVAR
Galerija
Mnoštvo aktivnosti dočekat će sve goste koji odluče nedjelju provesti u Gornjem Daruvaru/Foto: ČB GORNJI DARUVAR

Češka Beseda Gornji Daruvar: "Dođite u nedjelju na naš piknik. Hrana je za sve besplatna"

Okupljanje kreće od jutra, pečenim kobasicama na vatri. Kako nikome ne bilo dosadno tokom dana igrat će se nogomet, odbojka, društvene igre, sve uz zvukove limene glazbe, odaje MalinaDARUVAR – Ove nedjelje, 14. kolovoza u Gornjem Daruvaru tamošnja Češka beseda organizira tradicionalno druženje, poznatije pod imenom Piknik za svoje članove, ali i sve ostale goste koji ih posjete.

Damir Malina, predsjednik Češke besede Gornji Daruvar kazao nam je kako okupljanje počinje već od samoga jutra.

Hrana besplatna za sve

- Naš tradicionalni Piknik održava se redovito 15-ak godina. Počeli smo se nekada davno okupljati na izletištu Toplica, a potom smo si uredili vlastito izletište u Gornjem Daruvaru. Želimo se družiti i zato nam ništa nije problem organizirati. Hrana je za sve koji dođu besplatna, a piće ćemo naplaćivati po simboličnim cijenama. Potrebno je donijeti tek pribor za jelo i dobru volju za druženjem, ističe Malina.

Aktivnosti za djecu/Foto: ČB GORNJI DARUVAR
Aktivnosti za djecu/Foto: ČB GORNJI DARUVAR
Prijašnja događanja u Gornjem Daruvaru/Foto: ČB GORNJI DARUVAR
Prijašnja događanja u Gornjem Daruvaru/Foto: ČB GORNJI DARUVAR

Inače, ručak će biti oko 13 sati, a okupljanje već od samoga jutra, kada organizatori planiraju peći kobasice na vatri.

- Nikome neće biti dosadno. Imat ćemo limenu glazbu, a svi koji žele moći će se okušati u raznim sportovima. Nogometu, visećoj kuglani, odbojci i ostalim zabavnim igrama, kaže nam Malina i podsjeća da se njihov Piknik obično održavao na sam blagdan Velike Gospe. Ove godine, s obzirom da je blagdan u ponedjeljak, odlučili su se družiti dan ranije.

Aktivan početak rujna

- Na taj način ostavljamo ljudima mogućnost da se u ponedjeljak odmore ili pak, sudjeluju na nekom misom slavlju, hodočašću ili slično, kaže Malina koji nas je podsjetio da se članovi Češke besede vole družiti, ali i organizirati različite manifestacije.

Mnoštvo mališana u Gornjem Daruvaru/Foto: ČB GORNJI DARUVAR
Mnoštvo mališana u Gornjem Daruvaru/Foto: ČB GORNJI DARUVAR
Doručak s vatre/Foto: ČB GORNJI DARUVAR
Doručak s vatre/Foto: ČB GORNJI DARUVAR

-Tokom ljetnih mjeseci naši su sumještani mogli uživati u ljetnom kinu na otvorenom, a za njih nešto slično pripremamo i na početku rujna. Tada ćemo, po dobrom, starom običaju organizirati i turnir u nogometu. Sve je to naša dugogodišnja tradicija, ističe Malina koji podsjeća da sva ova organizirana događanja obogaćuju ljeto na području Daruvara budući da je Gornji Daruvar također dio grada.