Fotografija: Čazmanski planinari pripremaju izlet za sve majke/Foto: Arboretum Volčji Potok
Galerija
Čazmanski planinari pripremaju izlet za sve majke/Foto: Arboretum Volčji Potok

Čazmanski planinari u čast svim majkama organiziraju izlet u najveći slovenski arboretum

Arboretum je carstvo biljnog i cvjetnog svijeta. No, pruža i nešto zanimljivo za djecu. Radi se o parku dinosaura i parku kitova. Naravno, vjerne replike u prirodnoj veličini, poručuju čazmanski planinariČAZMA – Bliži se Majčin dan. Iz tog su razloga članovi čazmanskog planinarakog društva Garjevica došli na genijalnu ideju. Osmislili su izlet koji će posebno razveseliti sve majke i žene.

Naime, podsjećaju kako je Abraham Lincoln davno rekao: "Sve što jesam i što se nadam da ću biti, dugujem svome anđelu - majci".

Carstvo cvjetnog svijeta

- Kako bismo svim majkama taj dan učinili posebnim, odlučili smo u njihovu čast organizirati jedan, nadamo se zanimljiv i lijep izlet. Lokacija je lijepo, mirisno, šareno, čarobno mjesto. To mjesto je jedan od najvećih i najposjećenijih slovenskih arboretuma - Arboretum Volčji Potok, nedaleko od Kamnika, podno veličanstvenih Kamniško - savinjskih Alpi, u dragoj nam Sloveniji.

Foto: Arboretum Volčji Potok
Foto: Arboretum Volčji Potok

Radi se o Arboretumu površine nevjerojatnih 85 ha površine, s čak 4.800 zasađenih raznih vrsta drveća, preko tisuću različitih vrsta ruža i gotovo nevjerojatnih preko dva milijuna tulipana. Uglavnom, Arboretum je carstvo biljnog, prvenstveno cvjetnog svijeta. No, on pruža i nešto zanimljivo prvenstveno za djecu, isto tako i za odrasle koji još uvijek u sebi gaje ono maleno, razigrano dijete. Radi se o parku dinosaura i parku kitova. Naravno, vjerne replike u prirodnoj veličini, poručuju čazmanski planinari koji izlet planiraju za 8. svibnja, s polaskom u 5.30 sati iz Čazme.

Popusti za grupe

- Cijena prijevoza na bazi punog autobusa bit će 100 kuna po osobi. Ulaznice u Arboretum, budući da idemo kao grupa i ostvarujemo popust, bile bi slijedeće: 7,65 eura odrasli, 7,20 eura umirovljenici, studenti, srednjoškolci, 5,40 eura osnovnoškolska djeca, 3,69 eura predškolska djeca. Ovo je poziv i muškoj populaciji da počaste svoje supruge, majke, kćerke. Vjerujte da će vam biti beskrajno zahvalne, poručuju iz HPD-a Garjevica.

- Za sve informacije molimo vas kontaktirati vodiča izleta, Ivančicu Čikor na broj mobitela 099 720 9398, zaključuju čazmanski planinari.