Fotografija: Luka Piršljin, Kristijan Čikor i Dinko Pirak/Foto: Grad Čazma
Galerija
Luka Piršljin, Kristijan Čikor i Dinko Pirak/Foto: Grad Čazma

Čazmanci Kristijan Čikor i Luka Piršljin: "Kamen s Himalaje ostavit ćemo u šumi Garjevica"

Jedan kamen s Himalaje ostavit ćemo i na našem Mjesecu, jednom od vrhova Moslavačke gore u šumi Garjevici. Na taj način ćemo ih zauvijek povezati, kaže Kristijan ČikorČlanovi Hrvatskog planinarskog društva „Garjevica“ iz Čazme Kristijan Čikor i Luka Piršljin sredinom svibnja postigli su planinarski pothvat za pamćenje. Osvojili su jedan od vrhova Himalaje, najviše planine na svijetu. Uspeli su se na vrh Kala Patthar, na 5644 m nadmorske visine.

Na tom pothvatu čestitao im je i čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak, primivši ih u svom uredu.

Avantura života

- Avantura je to koju ćete pamtiti do kraja života i pothvat o kojem će se pričati generacijama u vašim obiteljima, poručio je čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak prilikom prijema dvojice čazmanskih planinara.

Uspomena s Himalaje/ Foto: Grad Čazma
Uspomena s Himalaje/ Foto: Grad Čazma

Planinare, koji su bili u društvu Stipe Božića i Marija Celinića, zvučnih imena hrvatskog alpinizma, na njihovom su putu pratili mnogi Čazmanci, pojedinci, ali i tvrtke i organizacije. Među njima je bio i Grad Čazma, koji ih je podupro i financijski, budući da su troškovi uspona bili značajni.

U Čazmu donijeli dio Himalaje

Želeći se odužiti na potpori, Kristijan i Luka u Grad Čazmu donijeli su zahvalnicu i jedinstvene suvenire s kraljice planina - Himalaje. Među njima je i kamen s vrha koji su osvojili.

Kamen s Himalaje postavit će se u šumu Garjevica/Foto: Grad Čazma
Kamen s Himalaje postavit će se u šumu Garjevica/Foto: Grad Čazma

- Jedan kamen s Himalaje ostavit ćemo i na našem Mjesecu, jednom od vrhova Moslavačke gore u šumi Garjevici. Na taj način ćemo ih zauvijek povezati, zaključio je Kristijan Čikor.