Fotografija: Idealno mjesto za obiteljski izlet/ Foto: D. Kirin
Galerija
Idealno mjesto za obiteljski izlet/ Foto: D. Kirin

Čarolija svjetla Salaj danas otkriva svu raskoš imanja: "Do nas možete vlakom ili autobusom"

U suradnji s HŽ-om i Čazmatransom, Čarolija obitelji Salaj postaje još dostupnija. Petkom i subotom od 1. do 23. prosinca, Tin-express vlakovi povezivat će Zagreb, Ivanić-Grad i Salajevo imanjeČarolija svjetla Salaj u Grabovnici pored Čazme danas od 14 sati otvara svoja vrata za posjetitelje. Svu raskoš lampica na bajkovitom imanju, ne sumnjaju u obitelji Salaj, razveselit će sve one koji ih posjete. Imanje je, svjesni su toga, poznato ne samo diljem Hrvatske, već širom Europe pa i svijeta. 

Kako su se Salajevi nedavno sami pohvalili, ove godine posjetitelje će dočekati blještavija i čarobnija božićna priča nego ikad ranije.

Svečano otvorenje

- Svjetlucave lampice sjat će od danas, 1. prosinca 2023. do 8. siječnja 2024. godine, donoseći vam toplinu i radost blagdana. Bit ćemo otvoreni svakoga dana od 14:00 do 21:00 sat, uključujući vikende i blagdane. A unatoč tome što su se cijene posvuda povećale, mi smo ove godine odlučili zadržati naše stare cijene.


Foto: Marko Todorov/CROPIX
Foto: Marko Todorov/CROPIX

Individualna ulaznica ostaje 6 eura po osobi, a djeca mlađa od 7 godina uz pratnju roditelja ulaze besplatno. I naš parking je obnovljen i za sve posjetitelje je besplatan, poručuju Salajevi.

Još jedna pogodnost je i vožnja vlakom do obitelji Salaj. Naime, u suradnji s Hrvatskim željeznicama i Čazmatransom, Čarolija obitelji Salaj postaje svima još dostupnija. Petkom i subotom od 1. do 23. prosinca, Tin-express vlakovi povezivat će Zagreb, Ivanić-Grad i Salajevo imanje.

- Započnite svoje blagdansko putovanje u Čaroliju svjetla na imanju Salajevih uz Tin-express! Bit će to posebno iskustvo za vas!

Raspored vožnji Tin-expressa:

• Petkom i subotom od 1. do 23. prosinca.


Foto: Tomislav Kristo/CROPIX
Foto: Tomislav Kristo/CROPIX

• Polazak iz Zagreb Glavnog kolodvora petkom u 17:20, subotom u 15:30.

Ruta vožnje

• Zagreb – Ivanić-Grad – imanje Salaj.

Vlakovi će iz Zagreb Glavnog kolodvora polaziti petkom od 1. prosinca s polaskom u 17.20 sati i subotom u 15.30 sati.

U petak 1., 8., 15. i 22. prosinca vlak iz Zagreb GK polazi u 17.20 i u Ivanić-Grad stiže u 18.08 sati nakon čega putnici presjedaju u autobus koji će ih prevesti do imanja Salaj. U povratku putnici će biti prevezeni autobusom od imanja Salaj do kolodvora Ivanić-Grad iz kojega će vlak krenuti u 20.30 sati s dolaskom u Zagreb u 21.23 sati.

U subotu 2., 9., i 23. prosinca vlak iz Zagreb GK polazi u 15.30 i u Ivanić-Grad stiže u 16.18 sati nakon čega putnici presjedaju u autobus koji će ih prevesti do imanja Salaj. U povratku putnici će biti prevezeni autobusom od imanja Salaj do kolodvora Ivanić-Grad iz kojega će vlak krenuti u 19.25 sati s dolaskom u Zagreb u 20.17 sati.


Foto: Tomislav Kristo/CROPIX
Foto: Tomislav Kristo/CROPIX

Vlakovi će se zaustavljati i u Maksimiru, Sesvetama i Dugom Selu. Karte se kupuju na blagajnama Zagreb GK, Maksimir, Sesvete i Dugo Selo. Cijena karte je 16 €/120,55 kn za dijete i 16 €/120,55 kn za odrasle. Svako dijete u vlaku dobiva i prigodan dar.

Brojna iznenađenja

U cijenu su uključeni prijevoz vlakom i autobusom te ulaznica za Čaroliju svjetla by Salaj.

Cijena karte

• 16 €/120,55 kn za dijete i odrasle.

• Uključuje prijevoz vlakom i autobusom, te ulaznicu za Čaroliju svjetla by Salaj.

• Svako dijete dobiva prigodan dar u vlaku.

Raspored vožnji

• Petkom: Polazak iz Zagreba u 17:20, povratak iz Ivanić-Grada u 20:30.

• Subotom: Polazak iz Zagreba u 15:30, povratak iz Ivanić-Grada u 19:25.

Karte i informacije

• Kupite karte na blagajnama Zagreb GK, Maksimir, Sesvete i Dugo Selo, poručuju Salajevi.


Foto: Marko Miscevic/ CROPIX
Foto: Marko Miscevic/ CROPIX

- Osim uživanja u lampicama, posjetitelje čekaju brojna iznenađenja, a važno je reći kako nitko neće, zahvaljujući bogatoj ponudi  jela i pića, ostati gladan ili žedan, poručuju iz Čarolija svjetla Salaj.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!