Fotografija: Prvih sto metara ulice je rekonstruirano/ Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Prvih sto metara ulice je rekonstruirano/ Foto: Grad Bjelovar

Brajdić: "Prvi dio Starčevićeve je obnovljen, a za svako porušeno drvo posadili smo novo"

Radovi se sada nastavljaju dalje, i vjerujem da će do sredine kolovoza završiti. Završni sloj asfalta ići po završetku cijele ulice, kaže zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić- Prvih 100 metara u Ulici Ante Starčevića je obnovljeno, kazao je na današnjoj konferenciji za medije zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić.

Zabrinuti građani

U svom obraćanju Brajdić se prisjetio zabrinuti građana nakon što je srušen drvored, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Posađena su nova stabla/ Foto: Grad Bjelovar
Posađena su nova stabla/ Foto: Grad Bjelovar

- U potpunosti razumijem brigu naših sugrađana. Tada sam preuzeo odgovornost na sebe, sazvao sastanak i rekao da nema nastavka radova, sve dok se prvih 100 metara ne uredi. Radovi se sada nastavljaju dalje, i vjerujem da će do sredine kolovoza završiti, pored ostalog poručio je Brajdić.

Igor Brajdić/ Foto: Grad Bjelovar
Igor Brajdić/ Foto: Grad Bjelovar

Dodao je i to da riječ o prvom sloju asfalta, a do sada su zamijenjene plinske instalacije, kanalizacija i vodovodne cijevi.

Nakon 50 godina

- Završni sloj asfalta ići po završetku cijele ulice. Nadalje, za svako porušeno drvo posadili smo novo i taj princip će ići do kraja ulice. Prema informacijama koje imam, posljednja rekonstrukcija Starčevićeve ulice bila je 1970. godine, poručio je Brajdić.

Radovi se nastavljaju dalje/ Foto: Grad Bjelovar
Radovi se nastavljaju dalje/ Foto: Grad Bjelovar

Kako kaže, kanalizacijski radovi napravljeni su u sklopu Aglomeracije, dok su troškove za plinsku instalaciju i asfaltiranje podijeljeni između Grada i Plinare.