Fotografija: Požeški biskup msgr. Antun Škvorčević danas je posjetio i blagoslovio novouređenu zgradu u vlasništvu pakračke Župe /Foto: Pakrački list
Galerija
Požeški biskup msgr. Antun Škvorčević danas je posjetio i blagoslovio novouređenu zgradu u vlasništvu pakračke Župe /Foto: Pakrački list

Blagoslovljen novouređeni prostor jasličke skupine pakračkog Dječjeg vrtića „Maslačak"

Zgrada je u vlasništvu pakračke Župe koja je suradnjom Požeške biskupije i Grada Pakraca obnovljena i od jeseni 2021. otvorena za 16 jasličaraPožeški biskup msgr. Antun Škvorčević danas je posjetio i blagoslovio novouređenu zgradu u vlasništvu pakračke Župe koja je suradnjom Požeške biskupije i Grada Pakraca od jeseni 2021. otvorena za jasličku skupinu pakračkog Dječjeg vrtića „Maslačak“, piše Pakrački list.

U objektu novog područnog vrtića na početku Strossmayerove ulice, poznatoj „kući časnih sestara“, dočekao ga je pakrački župnik Jozo Zorić, požeško-slavonska županica Antonija Jozić, pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević te ravnateljica vrtića Višnja Klobučar.

Zajednička suradnja i djelovanje

U uvodnoj pozdravnoj riječi pakrački župnik Jozo Zorić biskupa je upoznao s prošlošću objekta rekavši kako su do Domovinskog rata u kući živjele i djelovale Milosrdne sestre svetog Križa, a zaslugom pokojnog župnika Marka Pišonića i pomoći Grada Pakraca Župa je otkupila kuću. Istaknuo je kako se godinama razmišljalo o namjeni objekta na dobrobit svih župljana te zahvaljujući inicijativi te pomoći Biskupije kao i pomoći Grada Pakraca, Županije, Ministarstva regionalnog razvoja te pakračkih župljana, danas vrtić koristi 16-ero djece jasličke dobi rođenih 2018. i 2019. godine, a o njima skrbe dvije odgajateljice od kojih je jedna časna sestra iz Daruvara.

Danas vrtić koristi 16-ero djece jasličke dobi rođenih 2018. i 2019. godine, a o njima skrbe dvije odgajateljice od kojih je jedna časna sestra iz Daruvara/Foto: Pakrački list
Danas vrtić koristi 16-ero djece jasličke dobi rođenih 2018. i 2019. godine, a o njima skrbe dvije odgajateljice od kojih je jedna časna sestra iz Daruvara/Foto: Pakrački list

-Ovdje više nema govora o zgradi nego o dječjem vrtiću gdje su prvi i najvažniji oni za koje je uređena ova zgrada, odnosno ova djeca, a potom i njihovi roditelji. Ovih božićnih dana susreću se župnici s vjernicima u njihovim domovima i nastoje promicati kako je obitelj Božja institucija i kako je za njezino trajanje potreban Božji blagoslov i u tom okviru evo nas blagosloviti i ovaj prostor u kojem se okupljaju djeca. Stoga se na ovaj način podsjećamo da i ovaj vrtić i ustanova pripadaju obitelji, sastavni dio roditeljske brige o djeci koji je prenesen na dječji vrtić“, rekao je msgr. Škvorčević pozdravljajući domaćine te roditelje i djecu.

Obilazak opremljenog prostora

Uz molitvu biskup Škvorčević naglasio je kako je na nama starijima učiti tko smo gledajući djecu, usvojiti kvalitete koje ona posjeduju: ponajprije bezazlenost, iskrenost, dobrotu, silno povjerenje i velika očekivanja od drugih. Stoga su, kako je dodao biskup, djeca izvorna ljudska, a još više Božja, stvorenja koja žive u onim dimenzijama u kojima se mi stariji zagubimo.

Nakon blagoslova, biskup je obišao potpuno uređen i opremljen prostor dnevnog boravka i spavaonice, sanitarnih čvorova, prostoriju za osoblje i kuhinju, kao i novouređeno dvorišno dječje igralište, piše Pakrački list.