Fotografija: Lea Aščić, Nikolina Škrlec, Lea Jaković/Foto: Plesni klub H-8
Galerija
Lea Aščić, Nikolina Škrlec, Lea Jaković/Foto: Plesni klub H-8

Bjelovarčanke Lea Ašić i Lea Jaković zlatne na državnom natjecanju u umjetničkim plesovima

Počele su trenirati umjetničke plesove prošle jeseni, prvi put došle na državno natjecanje i postale prvakinje HrvatskeBJELOVAR/CRIKVENICA – Članovi Plesnog kluba H-8, mladi bjelovarski plesači, prvi put su sudjelovali na državnom natjecanju u umjetničkim plesovima koje su počeli trenirati prošle jeseni. Iako su u ovim plesovima početnici, pokazali su zavidnu spretnost.

- Proteklog vikenda u Crikvenici je održano prvenstvo RH u umjetničkim plesovima. Sudjelovalo je sedam klubova s 272 natjecatelja u formi pojedinaca, dua, tria, malih i velikih grupa. Među natjecateljima bili su i članice i članovi ŠPK H-8 kojima je to bilo i prvo natjecanje. Rezultati su bili očekivani te nije bilo razočarenja već samo radost, kažu nam iz Plesnog kluba H-8.

Novi plesni pravac u H-8

Boje Bjelovara branili su Domagoj Pavlić (solo-show dance, mladež - 18 mjesto), Laura Aščić (solo-jazz dance, osnovci - 10 mjesto), Ognjen Vukobradić (solo-jazz dance, starija mladež - 8 mjesto), Nikolina Škrlec (solo-jazz dance, odrasli -7 mjesto). Do zlata, ali bez konkurencije došle su Lea Aščić-Lea Jaković (duo-jazz dance, mlađi osnovci - 1 mjesto).

Domagoj Pavlić i Nikolina Škrlec/Foto: Plesni klub H-8
Domagoj Pavlić i Nikolina Škrlec/Foto: Plesni klub H-8
Domagoj Pavlić/Foto: Plesni klub H-8
Domagoj Pavlić/Foto: Plesni klub H-8

Svoje zadovoljstvo ne kriju u klubu jer je to bio prvi nastup u povijesti i natjecanje u okviru Hrvatskog sportskog plesnog saveza, čiji je član i ŠPK H-8 koji razvija i taj plesni pravac od prošle jeseni.

Ognjen Vukobradić, Nikolina Škrlec, Laura Aščić/Foto: Plesni klub H-8
Ognjen Vukobradić, Nikolina Škrlec, Laura Aščić/Foto: Plesni klub H-8

Slijedeća tri velika natjecanja, pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara, općine Veliko Trojstvo i Bjelovarsko-bilogorske županije „HRVATSKA PLEŠE U VELIKOM TROJSTVU“ održat će se u organizaciji ŠPK H-8 u sportskoj dvorani u Velikom Trojstvu.

Krenule turističke rezervacije

Prvo po redu je natjecanje 29. travnja,,Trofej grada Bjelovara,, u standardnim i latinsko-američkim plesovima.

Zatim 13. svibnja,,Trofej BILOGORA - Veliko Trojstvo,, u umjetničkim i urbanim plesovima dana i 14. svibnja,,Dance CUP Bjelovar,, plesni festival dana.

Foto: Plesni klub H-8
Foto: Plesni klub H-8
Foto: Plesni klub H-8
Foto: Plesni klub H-8
Foto: Plesni klub H-8
Foto: Plesni klub H-8

-Interes i rezervacije u turističkim objektima po bilogorskim brežuljcima već su krenuli. Nadamo se da će turistički kapaciteti moći primiti najavljene plesne grupe, kažu u H-8 i dodaju kako se djeca i mladi mogu uključiti u treninge standardnih i latinsko-američkih plesova, suvremenog kreativnog plesa, hip-hop i jazz dance-a, a sve informacije mogu se dobiti na mob. 092 176 74 66.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!