Fotografija: Foto: Pakrački list, KPD Sloga
Galerija
Foto: Pakrački list, KPD Sloga

POMOĆ IZ GRADA Udruge u kulturi s pakračkog područja dobile gotovo 20 tisuća eura

Ove godine, za financiranje projekata koji doprinose kulturnom razvoju, očuvanju kulturnih vrijednosti i dobara prijavljeno je 12 projekata. Od Grada će dobiti oko 19.900 euraU prostoriji velike vijećnice pakračke Gradske uprave potpisani su ugovori o dodjeli sredstava za prijavljene projekte javnih potreba udruga u kulturi s područja Grada Pakraca.

Predstavnici lokalnih udruga ugovore su potpisali u društvu gradonačelnice Anamarije Blažević te Marijana Širca i Marije Martinelli, pročelnika i stručne suradnice u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i gospodarstvo Grada, piše Pakrački list.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Prilikom uručenja, Blažević je istaknula kako se u gradskom proračunu svake godine osiguravaju sredstva za javne potrebe u kulturi, a odnose se na djelatnosti, programe i projekte, aktivnosti i manifestacije u kulturi od interesa za Grad Pakrac.

Osam udruga se javilo

Ove godine, za financiranje projekata koji doprinose kulturnom razvoju, očuvanju kulturnih vrijednosti i dobara prijavljeno je 12 projekata od strane osam udruga, s tim da je odobreno njih 11 koji će biti financirani ukupnim iznosom od oko 19.900 eura, odnosno 150.000 kuna s obzirom da je natječaj trajao do kraja prošle godine i bio izražen u staroj valuti.

Pakračko-lipička glumačka postava KPD
Pakračko-lipička glumačka postava KPD "Sloga" koja je žiri oduševila svojom izvedbom mjuzikla "Tko pjeva zlo ne misli"/Foto: Pakrački list

Radi se o sljedećim udrugama: KPD „Sloga“ Pakrac (663 + 6636 eura), Društvo Mađara Pakrac (1858 eura), Tamburaški orkestar Pakrac (1592 eura), Plesni klub „Dolce“ Pakrac-Lipik (796 eura), Povijesno društvo Pakrac-Lipik (1194 + 1327 eura), „Češka beseda“ Prekopakra (1858 eura), KUD „Seljačka sloga“ Prekopakra (1194 + 1592 eura) i Zajednica Talijana „Liberta“ Ploštine (1194 eura).

Novi natječaj Grada

-Na stranicama Grada u tijeku je natječaj za financiranje projekata udruga proizašlih iz Domovinskog rata, za što je u proračunu osigurano 18.000 eura, a uskoro će biti otvorena još dva natječaja, za udruge iz ostalih područja (12.000 eura) i  za udruge tehničke kulture (1.300 eura).

Tijekom cijele godine bit će otvoren i javni poziv za dodjelu pokroviteljstva i sponzorstva događajima i manifestacijama od gradskog interesa, rekla je gradonačelnica Blažević i dodala da je natječaj za financiranje sportskih udruga završen, a sredstva u ukupnom iznosu od oko 100.000 eura, bit će im dodijeljena putem Sportske zajednice Grada.

Potporu su dobili i članovi KPD-a Sloga/Foto: KPD Sloga
Potporu su dobili i članovi KPD-a Sloga/Foto: KPD Sloga

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!