Fotografija: Gimnazija Bjelovar/ Foto: Deni Marčinković
Gimnazija Bjelovar/ Foto: Deni Marčinković

BBŽ poziva građane da kažu svoje mišljenje o gradnji dvorane uz Gimnaziju Bjelovar

"Uz izgradnju dvodijelne dvorane planira se i izgradnja dodatnih učionica i kabineta za pojedine predmete, a ispod dvorane nalazila bi se podzemna garaža", kažu iz BBŽBjelovarsko-bilogorska županija planira izgradnju dvodijelne dvorane u prostoru dvorišta Gimnazije Bjelovar, o čemu smo već pisali OVDJE.

Kako kažu iz Županije, u projekt se kreće zbog velike potrebe za dvoranskim prostorom neophodnim za održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture, kao i ostalih sportskih i kulturnih aktivnosti.

Bez dvorane od osnutka škole

- Gimnazija Bjelovar od svog osnutka nema vlastitu dvoranu te za potrebe tjelesnoga odgoja koristi dostupnu gradsku dvoranu i za to plaća najam. Uz izgradnju dvodijelne dvorane planira se i izgradnja dodatnih učionica i kabineta za pojedine predmete. Ispod dvorane nalazila bi se podzemna garaža kapaciteta cca 50-80 parkirnih mjesta što bi trebalo ublažiti današnji problem parkiranja u središtu grada. Važno je napomenuti da projekt mora biti samoodrživ kako bi se uložena financijska sredstva vratila u što kraćem roku kroz komercijalne mogućnosti koje dodatno optimiziraju iskorištavanje prostora, poručili su iz BBŽ.

Mišljenje iskažite do 5. siječnja

Javna rasprava na ovu temu otvorena je od 5. prosinca 2023. godine i trajat će do 5. siječnja 2024. godine.

- Pozivamo sve fizičke i pravne osobe te udruge da sudjeluju u javnom savjetovanju kojeg možete pronaći OVDJE. Po završetku savjetovanja, svi pristigli prijedlozi, mišljenja i primjedbe bit će razmotreni, te uvršteni u Izvješće o savjetovanju s javnošću, zaključili su iz BBŽ.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!