Fotografija: Kvizovi su sve popularniji među mladima/Foto: Gimnazija Bjelovar
Galerija
Kvizovi su sve popularniji među mladima/Foto: Gimnazija Bjelovar

Bjelovarski gimnazijalci po prvi put u Nacionalnoj kviz ligi srednjih škola: "Prijave su do ponedjeljka"

"Za sada je prijavljeno 6 timova, ali nakon zadovoljstva naših natjecatelja probnim kolom, vjerujemo kako će se taj broj povećati. Prvo kolo počinje 19. listopada, kaže Tanja MamićBJELOVAR – U kupoli Gimnazije Bjelovar jučer je, 12. listopada održano nulto (probno) kolo Nacionalne kviz lige na kojem je sudjelovalo oko 1100 učenika iz 70ak škola (37 gradova u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini). Ove su se školske godine uključili i učenici Gimnazije Bjelovar.

Zabavna pop-kultura

- Kviz udruga Šibenik (KUŠ) u suradnji sa šibenskim srednjim školama pokretač je projekta Kviz liga srednjih škola u 2019./2020. godini. Riječ je o seriji edukativno-zabavnih kvizova baziranih na nastavnim kurikulima i zabavnoj pop-kulturi. Projekt su osmislili članovi KUŠ-a, a koordinator lige je Krešimir Škugor, prof., nastavnik povijesti i geografije u Medicinskoj školi, Šibenik, pojašnjavaju iz bjelovarske Gimnazije.

Foto: Gimnazija Bjelovar
Foto: Gimnazija Bjelovar

Pošto se projekt Kviz lige srednjih škola grada Šibenika odvio uspješno, u nadolazećoj školskoj godini 2022./2023. Kviz udruga Šibenik pokrenula je Nacionalnu kviz ligu srednjih škola.

- Za sada je prijavljeno 6 timova učenika Gimnazije Bjelovar, ali nakon vidljivog zadovoljstva naših natjecatelja, vjerujemo kako će se taj broj povećati. Prijave traju do 16. listopada 2023., a prvo kolo počinje 19. listopada 2023. Kviz se provodi u online formi preko Zoom platforme iz Kuće umjetnosti Arsen, kaže ravnateljica bjelovarske Gimnazije Tanja Mamić.

Ukupno osam kola

Šibenčani sudjeluju u kvizu uživo u Kući umjetnosti Arsen, a ostatak Hrvatske te srednjoškolci iz Bosne i Hrecegovine "on line".

Natjecanje traje 8 kola, a finalna večer na kojoj sudjeluje 20 najboljih timova održat će se u Šibeniku prvi vikend u ožujku.

Foto: Gimnazija Bjelovar
Foto: Gimnazija Bjelovar

-Uključivanje učenika Gimnazije Bjelovar u Nacionalnu kviz ligu pokrenule su profesorice Dejana Končar, nastavnica matematike u Gimnaziji Bjelovar, Josipa Klemić, nastavnica povijesti u Gimnaziji Bjelovar i Željka Holjević, nastavnica filozofije, logike i etike u Gimnaziji Bjelovar, otkriva ravnateljica.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!