Fotografija: Vremenski uvjeti trebali bi ići na ruku vozačima/Foto: Compas.hr
Galerija
Vremenski uvjeti trebali bi ići na ruku vozačima/Foto: Compas.hr

Tradicionalna motocross utrka "Bljesak" prvi put dobiva i međunarodni karakter

U nedjelju se u Prekopakri očekuje nastup više od 100 vozača koji će biti raspoređeni u 10 klasa i vozit će dvije utrke. Domaćini najbolje rezultate očekuju u klasama za najmlađeNa motocross stazi na Matkovcu u Prekopakri pored Pakraca tradicionalno će 1. svibnja biti vožena motocross utrka za prvenstvo Hrvatske, a po prvi puta će utrka „Bljesak“ i službeno imati međunarodni karakter.

Veliko je to priznanje za članove Moto kluba „Pakrac-Lipik“ koji tradicionalno organiziraju ovo veliko motocross okupljanje najboljih hrvatskih vozača.

Domaće snage

- U nedjelju se u Prekopakri očekuje nastup više od 100 vozača koji će biti raspoređeni u 10 klasa i vozit će dvije utrke. Uz elitnu klasu MX Open i MX 2, vozit će i vozači u klasama Veterani B i Veterani A u kojoj će nastupiti i domaći vozač Krunoslav Tonković te u klasama B-Open i B-250 u kojoj će se utrkivati još jedan domaći vozač Bruno Baranček. Zajedno će se na stazi utrkivati i vozači u klasama MX 85 i MX Žene, pored ostalog poručili iz Grada Pakraca.

Domaćini najbolje rezultate očekuju u klasama u kojima će se utrkivati najmlađi. U klasi MX 50J utrkivati će se dvije domaće uzdanice Leone Tonković i Leo Dvorski, a vjerojatno najviše se očekuje od Stefana Lenčea koji se ove sezone utrkuje u klasi MX 65J.

Plakat utrke/ Foto: Grad Pakrac
Plakat utrke/ Foto: Grad Pakrac

Treninzi započinju u 10 sati, start prve utrke planiran je u 12 sati, a svečano otvorenje oko 13:30 sati. Druge utrke po klasama bi prema satnici trebale startati od 15:30, a svečano proglašenje pobjednika i dodjela nagrada i priznanja planirana je u 18:30.

Povoljni vremenski uvjeti

Vremenska prognoza je povoljna i organizator ističe da će staza biti pripremljena na najvišem nivou.

- Uz stotinjak volontera i 23 zavojna suca, za sigurnost vozača brinut će se i dva tima hitne medicinske pomoći te pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja stanica Požega i vatrogasci dobrovoljnih društva iz Prekopakre, Pakraca i Velikog Banovca, kažu iz Grada. 

Motocross utrka „Bljesak“ tradicionalno se održava pod pokroviteljstvom Grada Pakraca,a u nedjelju na Matkovcu posjetitelje očekuje i bogata ugostiteljska ponuda te zabavni sadržaji za najmlađe.