Fotografija: Rukometašice slave nakon pobjede/Foto: Facebook ŽRK Bjelovar
Galerija
Rukometašice slave nakon pobjede/Foto: Facebook ŽRK Bjelovar

ŽRK Bjelovar u 1/4 kupa, a Kesizupci pobijedili bez borbe

Rukometaši Bjelovara u subotu su trebali u Dvorani europskih prvaka ugostiti ekipu Dubrovnika, međutim gosti se na današnjoj utakmici nisu pojavili



Rukometašice Bjelovara rezultatom 27:33 slavile su u godstima protiv ekipe Petason Vranjic, u sklopu osmine finala hrvatskog kupa. Prema riječima trenera Obrana, domaća ekipa pružila je dobar otpor prvo poluvrijeme, međutim njegove djevojke u nastavku utakmice ubacile u brzinu više te rutinirano privele susret kraju. Najefikasnije u redovima Bjelovarčanki bile su Ema Guskić i Ines Pifar, obje sa šest pogodaka.

Prisutna nesigurnost

- Kao i prošlu utakmicu, bilo je dobrih i loših trenutaka. Priliku su dobile sve igračice, a veseli me dobra igra cura koje dugo nisu igrale. Ekipa je zapravo jako mlada i razumljivo je da je nesigurnost još uvijek prisutna, ali to će sve sjesti na svoje mjesto treninzima i utakmicama, rekao je nakon pobjede trener ŽRK Bjelovara Dario Obran. 

Protivnika u četvrtfinalu kupa naše cure saznat će nakon izvlačenja kuglica, a ukoliko ih ždrijeb pomazi te izbjegnu Podravku i Lokomotivu, imaju velike šanse po prvi put u povijesti izboriti Final four tog natjecanja. Što se tiče nastavka prvenstva, iduću utakmicu naše djevojke igraju već srijedu kada u Bjelovaru gostuje ekipa Murvice.

Neobična situacija

Dodajmo i to da su rukometaši Bjelovara danas trebali u Dvorani europskih prvaka ugostiti ekipu Dubrovnika, međutim gosti se na današnjoj utakmici nisu pojavili. Prema propozicijama HRS-a utakmica se registrirala rezultatom 10:0 u korist Bjelovarčana. Ako je suditi po neslužbenim informacijama, riječ je o protestu igrača Dubrovnika prema upravi kluba. Podsjetimo, prije dvadesetak dana nakon utakmice protiv Sesveta došlo je do sukoba između igrača i navijača kluba s jedne strane, te članova uprave s druge strane. Bilo kako bilo, Kesizupci su upisali nova dva boda i sada dijele šestu poziciju premijerligaške ljestvice s riječkim Zametom. U idućem kolu Bjelovarčani će idućeg vikenda gostovati u Gorici.   

Bizarna situacija; rukometaši pozdravljaju prazne tribine/Foto: Deni Marčinković
Bizarna situacija; rukometaši pozdravljaju prazne tribine/Foto: Deni Marčinković