Fotografija: Rukometaši Bjelovara podijeli bodove s Varaždinom u 14. kolu Paker24 Premijer lige/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Rukometaši Bjelovara podijeli bodove s Varaždinom u 14. kolu Paker24 Premijer lige/ Foto: Deni Marčinković

Rukometaši Bjelovara kod kuće odigrali neodlučeno s Varaždinom

Kesizupci trenutno zauzimaju osmu poziciju ligaške ljestvice, s 10 osvojenih bodova, a u idućem kolu gostuju u Umagu, koji ima svega jedan bod više na svom kontu



U 14. kolu Paket24 Premijer lige rukometaši Bjelovara remizirali su na domaćem parketu s Varaždinom 1930, rezultatom 24:24. Kad se sve zbroji i oduzme, svakome po bod ujedno je i najpošteniji ishod utakmice. Naime, gosti iz Varaždina bolje su otvorili susret te vodili prvih 20 minuta, a ta prednost na trenutke je iznosi tri pogotka razlike.

Pred kraj poluvremena Kesizupci su podignuli razinu svoje igre, prvenstveno u obrani, te okrenuli rezultat u svoju korist i na predah otišli rezultatom 15:13. 

Drama u završnici

Stečenu prednost održavali su do pred sam kraj susreta i u 53. minuti na semaforu je pisalo 22:20. Međutim, u tri minute serijom 4-0, igrači Varaždina ponovno okreću vodu na svoj mlin te je svega četiri minute prije kraja susreta rezultat glasio 22:24. U tim trenutcima Varaždinci su imali i igrača više te se činilo kako će Dvoranu europskih prvaka napustiti s punim plijenom. Srećom, Filip Jurišić najprije je smanjio na 23:24, da bi potom Josip Repušić presjekao napad gostiju te asistirao Vedranu Šaravanji, za ispostavit će se kasnije konačnih 24:24.

Treba reći i to da su gosti iz Varaždina cijelu posljednju minutu proveli u napadu, ali srećom nisu to uspjeli iskoristiti. Najefikasniji pojedinac u domaćim redovima ponovno je bio Tibor Jurjević, sa sedam postignutih pogodaka. Nakon utakmice Bjelovarčani zauzimaju osmu poziciju ligaške ljestvice, s 10 osvojenih bodova. U idućem kolu gostuju u Umagu, koji ima svega jedan bod više na svom kontu. 

Strah od pobjede

– Iako smo veći dio utakmice vodili, na kraju trebamo biti sretni s bodom. Kao da se neki strah od pobjede uvukao zadnjih desetak minuta, ali čestitam dečkima na borbenosti. Okrećemo se novoj utakmici te u Umag idemo pobijediti, jer smatram da to možemo, rekao je nakon utakmice trener RK Bjelovara Josip Pećina.  

Josip Pećina, trener RK Bjelovara, čestitao je svojim igračima na borbenosti / Foto: Deni Marčinković 
Josip Pećina, trener RK Bjelovara, čestitao je svojim igračima na borbenosti / Foto: Deni Marčinković