Fotografija: Domaćini obranili naslov na "Memorijalu branitelja"/ Foto: Pakrački list
Galerija
Domaćini obranili naslov na "Memorijalu branitelja"/ Foto: Pakrački list

Pakrački Hajduk u finalu svladao Lipik i obranio naslov na "Memorijalu branitelja"

Domaćin je u finalu slavio rezultatom 3:0, a u utakmici za 3. mjesto Kamen iz Sirača pobijedio je Požegu s 2:1Nogometaši Hajduka iz Pakraca osvojili su "Memorijalni turnir hrvatskih branitelja Pakrac – Lipik" igranog 13. i 14. kolovoza na pakračkom gradskom stadionu. Oni su u finalnom susretu, odigranom pred više od dvjesto gledatelja, s 3:0 slavili protiv Lipika 1925. U utakmici za 3. mjesto Kamen iz Sirača je pobijedio Požegu s 2:1, javlja Pakrački list.

Susjedski derbi/ Foto: Pakrački list
Susjedski derbi/ Foto: Pakrački list

Hajduk je u finale ušao iznenađujuće odlučno protiv blago favoriziranih Lipičana koji su dan ranije uvalili Siraču deset komada. Vjetar u leđa Pakračanima zasigurno je bio i isključujući žuti karton Garače već u 6. minuti susreta. Vidljivo raspoloženiji za igru Hajdukovci su u potpunosti preuzeli sredinu terena i sve češće prijetili po strani preko brzonogog Keća (jučer na lijevoj strani), te razigranih F. Dietzmana, Grafine i Benkovića.

Finale riješeno u drugom poluvremenu

Obranu su sigurno držali dvojica najiskusnijih Baškiera i Kafka pomognuti s golobradim dvojcem na bokovima Stjepanom Dietzmanom i Romeom Kohajdom. Lipičani su bili pasivni i tek povremeno ulazili u napadačku trećinu terena, dovoljno međutim da stvore dvije diskutabilne situacije u kaznenom prostoru Hajduka iz kojih su tražili jedanaesterac, no glavni sudac utakmice Vidović procijenio je oba slučaja kao nedovoljna za bijelu točku.

Sve bitno dogodilo se u drugom dijelu utakmice/ Foto: Pakrački list
Sve bitno dogodilo se u drugom dijelu utakmice/ Foto: Pakrački list

Mreže su mirovale sve do 60. minute, a onda Filip Ditzman udarcem s nekih desetak metara pogađa malu mrežicu vratara Zanettija i dovodi Hajduk u vodstvo. Nekoliko minuta kasnije, Kiš sjajnom dugom loptom prebacuje lipičku obranu i pronalazi S. Dietzmana koji iz prve centrira, a loptu glavom u mrežu posprema natrčali Keć. Konačan udarac lipičkim ambicijama u ovom finalu u 80. minuti zadaje Grafina sjajnim prodorom s desne strane, nakon kojeg prizemnim udarcem matira Zanettija za 3:0 i okončanje ove finalne priče.

Slavlje nakon gola/ Foto: Pakrački list
Slavlje nakon gola/ Foto: Pakrački list

Sve prisutne na Gradskom stadionu u ime organizatora pozdravio je Miroslav Ivančić, predsjednik pakračkog Gradskog vijeća, zahvalivši pritom akterima turnira što sudjelovanjem doprinose čuvanju sjećanja na poginule hrvatske branitelje.

Najbolji pojedinci turnira

Osim nagrada za plasman, nagrađeni su i najbolji pojedinci turnira. Najefikasniji strijelac turnira je Josip Šenija (NK Lipik 1925), najbolji mladi igrač je Stjepan Kiš (NK Hajduk), vratarom turnira proglašen je pakrački čuvar mreže Robert Jurgan, dok je za najboljeg igrača ovogodišnjeg Memorijala izabran Nikša Grubišić iz pobjedničkog sastava.

Pobjednički pehar/ Foto: Pakrački list
Pobjednički pehar/ Foto: Pakrački list

Iako je Hajduk na turniru nastupio bez nekoliko iskusnih prvotimaca poput Matijaševića, Petrovića i Gligića, mlađarija koja je ostala na raspolaganju treneru Kafki u potpunosti je ispunila očekivanja te se svakako nametnula u borbi za udarni sastav u predstojećoj sezoni MŽNL. Krila i ambicije su svakako porasle nakon ove pobjede protiv najdražeg, ali istovremeno vrlo zahtjevnog i kvalitetnog protivnika. "Tricom" su se Hajdukovci u dobroj mjeri iskupili za nedavnu „petardu“ od istog protivnika popijenu u Dobrovcu. Kad se Pakračanima u sastav vrate navedeni iskusni prvotimci, bit će Hajduk zasigurno momčad vrijedna gornjeg doma Međužupanijske lige, piše Pakrački list.

Za Hajduk su igrali: Jurgan, Keć, Kafka, Baškiera, Benković M., Benković I., Grafina, Kiš, Dietzman F., Grubišić, Kohajda, Balog, Dietzman S., Gagula, Škariot, Širac i Mateš.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Pobjednički pehar/ Foto: Pakrački list
Pobjednički pehar/ Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list