Fotografija: Miran Maričić/ Foto: Hrvatski streljački savez
Galerija
Miran Maričić/ Foto: Hrvatski streljački savez

Miran Maričić u Bjelovar donosi dvije bronce s President’s Cupa u poljskom Wroclawu

Iako su mu tek 24 godine, Miran je još jednom dokazao da je jedan od najboljih strijelaca svijeta. Osim u pojedinačnoj konkurenciji, nastupio je i u Mix parovima, u kojima je zauzeo odlično peto mjesto



Najbolji bjelovarski sportaš Miran Maričić ponovno u svoj grad donosi odličja sa svjetskih natjecanja. Naime, na President’s Cupu koji se ovih dana održavao u poljskom Wroclawu, Miran je osvojio dvije bronce u disciplinama zračna puška na deset metara i mali kalibar trostav na 50 metara.

Najboljih 12 strijelaca

Inače, pozivnicu za ovo prestižno natjecanje dobili su samo najbolji strijelci svijeta, točnije prvih 12 na svjetskoj rang listi iz svake discipline. Hrvatske boje u Poljskoj uz Mirana, branili su i Snježana Pejčić te rođeni Bjelovarčanin sa solinskom adresom Petar Gorša.

Iako su mu tek 24 godine, Miran je još jednom dokazao da je jedan od najboljih strijelaca svijeta. Osim u pojedinačnoj konkurenciji, mladi Bjelovarčanin u Wroclawu je nastupio i u Mix parovima, u kojima je sa Slovenkom Živom Dvoršak zauzeo odlično peto mjesto.

Zračna puška Miranova je primarna disciplina/Foto: Privatni album
Zračna puška Miranova je primarna disciplina/Foto: Privatni album

Zračna puška Miranova je primarna disciplina, u kojoj se 2017. godine okitio naslovom juniorskog prvaka svijeta, a godinu dana kasnije osvojio je i broncu u seniorskoj kategoriji. Mali kalibar intenzivno je počeo trenirati u posljednjih nekoliko godina, stoga je rezultat u ovoj disciplini ipak nešto veće iznenađenje u odnosu na zračnu pušku. 

Novčana nagrada

Međutim, na svojim prvim Olimpijskim igrama u Tokiju dao je naslutiti da se na njega ozbiljno može računati u i malom kalibru. Naime, nakon što je u primarnoj disciplini na Igrama zauzeo 25. mjesto, Miran je u MK puška 50 metara trostav ušao u finale te na kraju završio na odličnom šestom mjestu.

Osim novih vrijednih medalja, najboljem bjelovarskom sportašu na President’s Cupu pripala je i novčana nagrada od 20 tisuća dolara. Reprezentacija Hrvatske iz Poljske se vraća danas, a Miranu ovim putem još jednom čestitamo na vrhunskom rezultatu.