Fotografija: Iako je ljeto, daruvarski tenisači ne miruju.../Foto: Teniski klub Feniks
Galerija
Iako je ljeto, daruvarski tenisači ne miruju.../Foto: Teniski klub Feniks

Jakov Ogrizek pobjedom nad Kinezom došao u finale prvenstva u Čakovcu: "Kući donio srebro"

"Kad izgubiš od 1. nositelja Dominika Petana u finalu, nije baš da voliš cijeli svijet, ali onda shvatiš da si gusto izgubio od jednog od boljih igrača u generaciji ispred i da nemaš za čim žaliti", ponosni su u Feniksu



DARUVAR – Iz Teniskog kluba Feniks iz Daruvara ponovno stižu dobre vijesti. Kako kažu iz Kluba, u posljednja dva tjedna počeli su se zahuktavati turniri koji će se u rujnu i listopadu opet pretvoriti u „kaos“ u kojemu svaki vikend nastupa puno mladih natjecatelja.

Foto: Teniski klub Feniks
Foto: Teniski klub Feniks
Foto: Teniski klub Feniks
Foto: Teniski klub Feniks

-Pretprošli vikend u Čakovcu su nastupila dvojica naših tenisača, Ivan Ratić i Benjamin Lucić koji su igrali turnir do 9 i do 10 godina. Na devetki, Ivan je bio 4. u srebrenoj, a na turniru do 10 godina 2. u brončanoj skupini izgubivši od Mije Markovice (TK Đurđevac) u finalu. Benjamin se na turniru do 9 godina odličnom igrom probio u zlatnu skupinu gdje je bio 3.,  kao i na turniru do 10 godina gdje je bio također 3., ali u srebrenoj skupini.

Formula i Bendži idu naprijed

Na istom mjestu, tjedan poslije održavalo se Otvoreno prvenstvo Čakovca do 12 godina gdje su nastupila četvorica naših mladih tenisača nešto starijih od gore spomenutih. Domagoj Petrušić i Damjan Lucić (dvije godine stariji Benjaminov brat) nisu uspjeli proći kvalifikacijsku skupinu za glavni ždrijeb turnira, međutim odlično su odigrali Bonus.

Foto: Teniski klub Feniks
Foto: Teniski klub Feniks
Foto: Teniski klub Feniks
Foto: Teniski klub Feniks
Foto: Teniski klub Feniks
Foto: Teniski klub Feniks

Nažalost, ždrijeb ih je spojio u četvrtfinalu gdje je Damjan nakon velike borbe dobio Domija u tiebreaku trećeg seta 10/6, a potom vrlo sličnim rezultatom prošao i polufinale protiv 1. nositelja Frana Petana iz HTK Zagreb, da bi pokleknuo u finalu protiv 2. nositelja, domaćeg Leona Gregorinčića, pojašnjavaju iz Teniskog kluba Feniks.

Pehar stigao u Daruvar

Druga dvojica predstavnika TK Feniks, Andrej Sofka i Jakov Ogrizek su kroz kvalifikacijske grupe prošli ne previše lako. Naročito Andrej, koji se do glavnog ždrijeba probio kroz teški odlučni meč u skupini s domaćim Ivorom Šuicom. Sunce i dugi mečevi ostavljaju traga, malo je ponestalo goriva pa je Andžej u pristojnom meču izgubio u glavnom turniru na prvoj stepenici. Jakiša je pak odlučio u Daruvar donijeti još jedan pehar, a da bi ispunio to, morao je otići daleko u turniru.

Foto: Teniski klub Feniks
Foto: Teniski klub Feniks
Foto: Teniski klub Feniks
Foto: Teniski klub Feniks

Prvo kolo je kao nositelj bio slobodan da bi s pobjedama nad Guanzhe Wang –om (na turniru su nastupila tri Kineza) i Adamom Markovicom (TK Đurđevac) došao do finala. E sad, kad izgubiš od 1. nositelja Dominika Petana - HTK Zagreb, u finalu sa 2/4, 4/3(2), 11-13, nakon tri neiskorištene meč lopte, nije baš da voliš cijeli svijet, ali nakon kratkog vremena shvatiš da si gusto izgubio od jednog od boljih igrača u generaciji ispred i da nemaš za čim žaliti.

Bravo za sve naše, zadovoljni su u Teniskom klubu Feniks.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!