Fotografija: Kao znak zahvalnosti na sudjelovanju, mlade su iz Grada Daruvara počastili osvježavajućim pićem, slasticama i malim poklonima/Foto: Ustupio Grad Daruvar
Galerija
Kao znak zahvalnosti na sudjelovanju, mlade su iz Grada Daruvara počastili osvježavajućim pićem, slasticama i malim poklonima/Foto: Ustupio Grad Daruvar

NJIHOV DAN Mladi Daruvarčani uživali u sportskim i zabavnim aktivnostima: "Na njima svijet ostaje"

Iz Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar pohvalili su se kako su povodom Međunarodnog dana mladih besplatno učlanili 30-ak mladih korisnika



Međunarodni dan mladih obilježava se svake godine 12. kolovoza, skrećući pažnju na pitanja mladih te slaveći potencijal mladih kao partnera u današnjem globalnom društvu.

Središnji državni ured za demografiju i mlade, u suradnji s gradovima partnerima među kojima je i Grad Daruvar, obilježio je dan mladih različitim aktivnostima.

Svake godine druga tematiika

Opća skupština Ujedinjenih naroda je u prosincu 1999. godine, temeljem preporuke Svjetske konferencije ministara za mlade, proglasila 12. kolovoza Međunarodnim danom mladih.

Foto: Ustupio Grad Daruvar
Foto: Ustupio Grad Daruvar
Foto: Ustupio Grad Daruvar
Foto: Ustupio Grad Daruvar

- Od 2000. godine ovaj se dan kontinuirano obilježava, a svake je godine posvećen drugoj tematici. Ove godine tema obilježavanja Međunarodnog dana mladih je „Zelene vještine mladih: Ususret održivom svijetu“.

Grad Daruvar obilježio je Dan mladih raznim aktivnostima. Na trgu su karatisti prezentirali kako izgleda jedan njihov trening, mladi su se okušali u tenisu na teniskom terenu, besplatno su pogledali film u kinu, posjetili muzej, otišli na kupanje na bazen, besplatno se učlanili u knjižnicu.

Pokloni za sve

Kao znak zahvalnosti na sudjelovanju, mlade smo počastili osvježavajućim pićem, slasticama i malim poklonima, pohvalili su se iz Grada Daruvara.

Foto: Ustupio Grad Daruvar
Foto: Ustupio Grad Daruvar
Foto: Ustupio Grad Daruvar
Foto: Ustupio Grad Daruvar
Foto: Ustupio Grad Daruvar
Foto: Ustupio Grad Daruvar

Zahvalili su svima koji su doprinijeli uspjehu ovog događaja: Hrvatski karate klub Slavko Krivski Termal Daruvar, Teniski klub „Feniks“, Pučko otvoreno učilište Daruvar, Zavičajni muzej Daruvar, Termalni vodeni park Aquae Balissae Daruvar, Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar, Udruga mladih u EU „Naprijed Daruvar“.

Dodajmo, iz Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar pohvalili su se kako su povodom Međunarodnog dana mladih učlanili besplatno 30-ak mladih korisnika.

- Veselimo se druženju i pomoći oko izbora literature za ispite, diplomskih radova te pomoći oko pisanja životopisa i zamolbe za posao, poručili su iz daruvarske knjižnice.

Ovaj je događaj dokaz kako stariji cijene i poštuju mlade i njihovo mišljenje jer naposljetku, na njima svijet ostaje.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!