Fotografija: Daruvarčani pomeli konkurenciju na turniru u BiH/ Foto: HNK Daruvar
Galerija
Daruvarčani pomeli konkurenciju na turniru u BiH/ Foto: HNK Daruvar

Daruvarski nogometaši osvojili turnir u BiH: "Osim zlata, pokupili i smo sve individualne nagrade"

Iznimno sam ponosan na dečke koji su nakon sat i pol čekanja na granici odmah uskočili na teren i dali sve od sebe, kaže trener Grga Kašljević



Sjajan rezultat ostvarili su mladi daruvarski nogometaši rođeni 2010. i 2011. godine na Šampion kupu u susjednoj Bosni i Hercegovini. Naime, Daruvarčani su u konkurenciji od 17 ekipa nastupili s dvije momčadi ("Daruvar Žuti"i "Daruvar Zeleni"), a u svoj grad vratili su se sa zlatom i sjajnim četvrtim mjestom.

Daruvarčanima će turnir u BiH ostati u lijepom sjećanju/ Foto: HNK Daruvar
Daruvarčanima će turnir u BiH ostati u lijepom sjećanju/ Foto: HNK Daruvar
Daruvar Zeleni za dlaku su ostali bez medalje/ Foto: HNK Daruvar
Daruvar Zeleni za dlaku su ostali bez medalje/ Foto: HNK Daruvar

"Daruvar Zeleni" nakon dva uvodna poraza u grupi pobijedili su u trećem susretu te osigurali prolaz u četvrtfinale zbog bolje gol razlike, jer se stvorio krug od tri ekipe s istim brojem bodova. U četvrtfinalu su slavili protiv ekipe Kaptol, no zaustavljeni su u polufinalu od ekipe FK Ljubić iz Prnjavora. U borbi za treće mjesto nesretno su izgubili na penale od ekipe FK Lauš iz Banja Luke.

Najbolji od najboljih

"Daruvar Žuti" uvjerljivo su prošli grupu, da bi u četvrtfinalu snage odmjerili s odličnom momčadi Budućnosti koju su pobijedili boljim izvođenjem penala, jer je regularni dio utakmice protekao bez pogodaka. U polufinalu su rezultatom 2:0 svladali FK Lauš BL, a identičnim rezultatom u finalu pobijedili FK Ljubić iz Prnjavora. Oba pogotka u toj utakmici postigao je Karlo Vujanić.

Daruvar žuti, osvajači turnira/ Foto: HNK Daruvar
Daruvar žuti, osvajači turnira/ Foto: HNK Daruvar
Vujanić, Tutić i Delonga najbolji pojedinci turnira/ Foto: HNK Daruvar
Vujanić, Tutić i Delonga najbolji pojedinci turnira/ Foto: HNK Daruvar

- Pored zlata i četvrtog mjesta dečki su pokupili i sve individualne nagrade. Naime, najbolji golman bez primljenog pogotka na cijelom turniru bio je Matko Delonga, Karlo Vujanić najbolji je strijelac, dok je Gabrijel Doljanin iz Daruvar Zeleni bio 2. strijelac turnira, ponosno je kazao trener Grga Kašljević dodavši da je nagrada za najboljeg igrača turnira otišla je u ruke Lukasa Tutića.

Nakon turnira mališani su se zasluženo počastili ćevapima.

Zasluženo osvojili turnir

- Iznimno sam ponosan na dečke koji su nakon sat i pol čekanja na granici odmah uskočili na teren i dali sve od sebe. Nakon cijelog dana provedenog na suncu zasluženo su osvojili turnir. Ostaje mali žal jer smo uz malo sreće mogli uzeti i to treće mjesto. Zahvaljujem se i roditeljima na podršci i navijanju. Ostaje nam još jedan turnir u ovom mjesecu i onda idemo na kratki zasluženi odmor, zaključio je trener malih daruvarskih nogometaša.

Pobjedničko slavlje/ Foto: HNK Daruvar
Pobjedničko slavlje/ Foto: HNK Daruvar

U nastavku donosimo popis igrača obje daruvarske ekipe. 

Daruvar Zeleni: Marijan Vuk, Miha Bartoš, Sebastijan Trubelja, Matija Peranović, Ilija Bliznac, Ilija Sivonjić, Benjamin Bukač, Gabriel Jurkić, Gabrijel Doljanin, Ante Jurić i Samuel Kaličanec. 

Daruvar Žuti: Matko Delonga, David Čakanić, Fran Krušinski, Luka Bernašek, Matej Majdak, Mihael Mihalik, Matko Marić, Marko Urbanek, Lukas Tutić, Marko Čović, Karlo Vujanić i Lukas Lukić.

Zajednička fotografija/ Foto: HNK Daruvar
Zajednička fotografija/ Foto: HNK Daruvar

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!