Fotografija: Foto: HNK Daruvar
Galerija
Foto: HNK Daruvar

Mlađi pioniri daruvarske Škole nogometa prvaci Županije i drugi u Regiji

Prvi strijelac Regije je Marko Čović s postignutih 18 pogodaka, dok je Karlo Vujanić najbolji strijelac Županijske lige s 36 golova



Mlađi pioniri Škole nogometa pobjedom protiv Garića u zadnjem kolu osigurali su naslov prvaka Županijske lige.

Generacija 2010./2011. koja broji tridesetak polaznika pod vodstvom trenera Grge Kašljevića i Matije Joščaka ove sezone natjecala se u Regiji s jednom momčadi i u Županiji s dvije momčadi.

Foto: HNK Daruvar
Foto: HNK Daruvar

Kako nam je pojasnio trener Grga Kašljević, u Regiji su zauzeli 2. mjesto iza Koprivnice sa 2 boda manje. Uz drugo mjesto, najbolji strijelac prvenstva je Marko Čović s postignutih 18 pogodaka dok je Matko Marić 3. strijelac lige s 14 postignutih pogodaka.

Zabili 156 golova

- Jako sam sretan što sam prvi strijelac Regije, ali ništa od toga ne bi bilo moguće bez mojih suigrača - komentirao je Marko Čović.

U Županiji je Daruvar 1 u konkurenciji 9 momčadi osvojio prvo mjesto, ali su se za to morali dobro potruditi jer ih je u stopu pratila odlična momčad Bjelovara 1 koja je skupila isti broj bodova. No, međusobni omjer je odlučio o prvaku.

- Moramo i napomenuti da su dečki u 16 utakmica zabili impresivnih 156 golova - rekao nam je Grga Kašljević dodajući kako je  Daruvar 2 završio na 6. mjestu sa 7 pobjeda što je odličan rezultat jer se ekipa uglavnom sastoji od ulaznog godišta koji će još jednu sezonu igrati u ovom uzrastu.

Foto: HNK Daruvar
Foto: HNK Daruvar

- Uz toliko puno golova naslov najboljeg strijelca lige odnio je naš Karlo Vujanić s 36 golova, a Marko Čović se ugurao na 3. mjesto s 25 postignutih pogodaka. Također valja napomenuti da je Gabrijel Doljanin igrajući za Daruvar 2 uspio postići 18 pogodaka i 5. je strijelac lige - ističe Grga Kašljević.

Karlo Vujanić i Marko Čović/Foto: HNK Daruvar
Karlo Vujanić i Marko Čović/Foto: HNK Daruvar

- Sretan sam što sam prvi strijelac i nadam se da će se to još nekada ponoviti. Također bih se zahvalio suigračima koji su me hranili loptama i našim trenerima - kaže Karlo Vujanić.

Trenerova zahvala 

Trener Grga Kašljević jako je zadovoljan ovom sezonom.

- Kao što naš voditelj Škole često napominje, za nas je rezultat sekundaran, bitno je da djeca što više igraju i zato prijavljujemo po dvije momčadi u natjecanje. No, jako je lijepo kada se rad i trud isplati i na ovakav način. Sada se lagano okrećemo turnirima, idemo na jedan turnir u Bosnu, Kaptol, a generacija 2011. krajem 7. mjeseca ide na jaki turnir u Češku - kazao nam je Grga koji se ovim putem htio zahvaliti roditeljima te djedu Rajku i djedu Marku koji su ih pratili i vozili na sve utakmice kada je bilo potrebno.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!