Fotografija: Bjelovarske Sparte na gradskom korzu održale su akciju "Dosta je depresije i strave, svratite na kolač i šalicu kave"/ Foto: Sparte Bjelovar
Galerija
Bjelovarske Sparte na gradskom korzu održale su akciju "Dosta je depresije i strave, svratite na kolač i šalicu kave"/ Foto: Sparte Bjelovar

Bjelovarske Sparte dijelile kavu i kolače na glavnom gradskom korzu

Tko je htio mogao im je dati dobrovoljni prilog za kupnju trening čamca za rafting. Naime, trenutno je Bjelovaru samo jedna lađa koja je u funkciji, a za trening je koristi čak pet ekipa



Bjelovarske Sparte danas u središnjem gradskom korzu održale akciju "Dosta je depresije i strave, svratite na kolač i šalicu kave". Tom prilikom, kao što sam moto i kaže, građanima su dijelile kavu i kolače koje su same izradile, a tko je htio mogao je dati dobrovoljni prilog za kupnju čamca za rafting.

Štand bjelovarskih Sparti na glavnom gradskom korzu/Foto:Deni Marčinković
Štand bjelovarskih Sparti na glavnom gradskom korzu/Foto:Deni Marčinković

- Naše glavno natjecanje za koje se pripremamo je Maraton lađa na Neretvi, međutim sudjelujemo i na drugim natjecanjima. Cilj nam je skupiti novac za kupnju trening čamca za rafting. Trenutno je Bjelovaru samo jedna lađa koja je u funkciji, a za trening je koriste svih pet naših ekipa - kazala nam je Ana Futač, kapetanica bjelovarskih Sparti, jedine bjelovarske ženske ekipe.

Odaziv premašio očekivanja

Novi čamac košta između 10 i 15 tisuća kuna, međutim za trening bi im bio dovoljan i polovni, koji je ipak nešto jeftiniji, točnije stoji između tri i pet tisuća kuna. Kako kaže sama kapetanica, odaziv građana veći je od očekivanog.

Brojni Bjelovarčani popili su njihovu kavu i kupili njihove kolače/Foto: Deni Marčinković
Brojni Bjelovarčani popili su njihovu kavu i kupili njihove kolače/Foto: Deni Marčinković

- Došli smo s namjerom prvenstveno oraspoložiti građane nakon svih ovih teških trenutaka u kojima se svi nalazimo, a ukoliko usput nešto novaca i prikupimo tim bolje. Iznenadili smo se koliko je građana prišlo štandu i doniralo sredstva - dodala je Futač.

Cijela akcija održala se uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, a svaki kolačić koji su građani dobili bio je posebno zapakiran.

Foto: Deni Marčinković
Foto: Deni Marčinković

Podsjetimo, Sparte su već dva puta u tom sastavu sudjelovale na Maratonu lađa, i ostvarile odlične rezultate. Prije dvije godine bile su druge, dok su na lanjskoj utrci zauzele četvrto mjesto. Kao što smo već rekli sudjeluju i na drugim utrkama, pa su tako bile druge na utrci u sklopu Vinkovačkih jeseni, a prvo i treće mjesto ostvarile su na natjecanju u Letovaniću.

Bjelovarske Sparte/Foto: Sparte Bjelovar
Bjelovarske Sparte/Foto: Sparte Bjelovar

Lađarice trenutno odrađuju "suhe" treninge zbog epidemioloških mjera koje su na snazi, ali od idućeg vikenda trebale bi krenuti s treninzima na vodi u Ludbregu ili Čazmi. Prema riječima kapetanice Futač, trenutno broje petnaestak članica te pozivaju sve zainteresirane djevojke da im se pridruže i okušaju u ovom zanimljivom sportu. Sve informacije mogu se dobiti na Facebook stranici Udruge Sparta, a jedine uvjete koje buduće članice moraju zadovoljavati je to da su punoljetne te da znaju plivati.