Fotografija: Prvi nastup u bazenu imale su sinkronizirane plivačice/ Foto: BBŽ
Galerija
Prvi nastup u bazenu imale su sinkronizirane plivačice/ Foto: BBŽ

Projekt Čazma Natura je završen. "Ovo je šansa za OPG-ove, iznajmljivače, za cijeli grad"

Impresioniran sam i čestitam svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta. Mislim da je ovo dobar spoj očuvanja prirode i okoliša te razvoja turizma, kaže MarušićZavršen je projekt Čazma Natura vrijedan 26 milijuna kuna, najveći projekt u povijesti Čazme koji ju pozicionira kao novo turističko središte i grad „zelenog turizma“, piše BBŽ

Srce projekta je prvo javno biološko kupalište u Hrvatskoj na kojem je gradonačelniku Dinku Piraku i stanovnicima najstarijeg grada u Županiji čestitao župan Marko Marušić.

"Zeleni turizam"

- Drago mi je biti s vama, biti dionikom ovog povijesnog trenutka za Čazmu. Puno ljudi me pitalo što je biološki bazen, kako funkcionira, kako se čisti, a ja sam svima rekao dođite u Čazmu i vidite kako to funkcionira. Impresioniran sam i čestitam svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta. Mislim da je ovo dobar spoj očuvanja prirode i okoliša te razvoja turizma. Taj „zeleni turizam“ kako ga svi volimo zvati mislim da treba biti svima cilj i da tome treba težiti,  kazao je, među ostalim, župan Marko Marušić.

Marko Marušić i Dinko Pirak/ Foto: BBŽ
Marko Marušić i Dinko Pirak/ Foto: BBŽ

Na podršci projektu županu je zahvalio gradonačelnik Čazme Dinko Pirak kazavši kako je od stupanja na dužnost župan prepoznao da Čazma Natura nosi nešto novo i da ima viziju.

Velika prilika za sve

- Mislim da je cijeli projekt Čazma Natura naša šansa, šansa nas koji ovdje živimo. To je šansa za OPG-ove, iznajmljivače, sve nas kao grad. Zagreb nam je blizu, to je veliko tržište i mislim da će s tog područja biti dosta posjetitelja. Znam da su se počeli graditi kapaciteti za smještaj. Pozivam naše sugrađane da se što više uključe u to, istaknuo je Pirak.

Župan i gradonačelnik obišli su bazen sa suradnicima/ Foto: BBŽ
Župan i gradonačelnik obišli su bazen sa suradnicima/ Foto: BBŽ

Projekt Čazma Natura obuhvaća 11 točki razmještenih po Čazmi, od uređenja Arboretuma kod OŠ Čazma, uređenja Medjana – prirodnog staništa ptica i vodozemaca, gradnje moderne Zelene tržnice, uređenja Multifunkcionalnog centra te, među ostalim, uređenja šetnice uz rijeku Česmu, prenosi BBŽ.

Većina od 26 milijuna kuna za financiranje projekta stigla je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda.

Podsjetimo, prvi hrvatski biološki bazen svoja vrata otvara idućeg utorka, a kako on izgledati možete pogledati OVDJE.