Fotografija: Foto: Slavica Trgovac Martan
Galerija
Foto: Slavica Trgovac Martan

Bjelovarski bazeni jure prema novom rekordu: Od početka sezone zabilježeno 10 tisuća posjetitelja

"Za dobru posjećenost nije zaslužno samo lijepo vrijeme nego i Bjelovarski plivački klub koji već devetu godinu za redom izvrsno upravlja bazenom i svake godine ljestvicu diže sve više", kaže Igor BrajdićOd početka ove kupališne sezone bjelovarske bazene je posjetilo 10 tisuća ljudi, a ako kupači nastave stizati ovim tempom, do rujna bi mogao biti oboren rekord iz 2019. godine, kada je na bjelovarskom kupalištu uživalo preko 30 tisuća građana.

Profesionalni treneri

- Za dobru posjećenost nije zaslužno samo lijepo vrijeme nego i Bjelovarski plivački klub koji već devetu godinu za redom izvrsno upravlja bazenom i svake godine ljestvicu diže sve više. Kao dokaz tome je 500 djece koja su ove godine uključena u programe za plivače i neplivače, a s kojima radi 10 stručnih kineziologa – kazao je na u utorak na konferenciji za medije koja je održana upravo na Bazenima Bjelovar zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić.

Jutro je vrijeme rezervirano za treninge i rekreativce/Foto: Slavica Trgovac Martan
Jutro je vrijeme rezervirano za treninge i rekreativce/Foto: Slavica Trgovac Martan

Dodao je kako su građanima na bazenima na raspolaganju i drugi sadržaji, kao što je vrijeme za rekreativce, škola plivanja za odrasle, ali i škola vaterpola za koju je zadužen Plivačko vaterpolski klub „Mladost“, u kojoj je angažirano još pet kineziologa.

- Treneri koji rade s djecom i odraslima u Bjelovarskom plivačkom klubu su uglavnom iz Bjelovara, mi smo stara ekipa, kolege i prijatelji još od fakulteta, znamo se preko malog Olimpijca, Gimnastičkog i Atletskog kluba, a kad dođe ljeto okupljamo se ovdje i djeca nas već dobro poznaju. Bez podcjenjivanja drugih sportova, rad u vodi je specifičan i na bazenima su nam potrebni pedagozi – istaknuo je Marko Mihalinec, predsjednik Bjelovarskog plivačkog kluba.

To potvrđuje i njegov kolega iz PVK-a „Mladost“ Ante Brkljačić.

Rekordna nedjelja

- Mi u „Mladosti“ imamo četvero trenera iz Bjelovara i jednog iz Čazme. Za djecu imamo igre na vodi koje su neka vrsta prijelazne faze za djecu, dolaze nam nakon što u BPK-u završe obuku za neplivače, a mi onda to nadograđujemo kroz igru, no s elementima vaterpola, kako bi stekli još veću sigurnost u vodi – tumači Brkljačić.

U različite programe ove je godine uključeno 500 djece/Foto: Slavica Trgovac Martan
U različite programe ove je godine uključeno 500 djece/Foto: Slavica Trgovac Martan

Treninzi i obuke se uglavnom odvijaju u jutarnjim satima, dok su ostatak dana bazeni na raspolaganju svim ostalim građanima. Kad je riječ o broju posjetitelja, ovogodišnji rekord je „pao“ prošle nedjelje, kada se ondje kupalo 1125 građana.

Zamjenik gradonačelnika Brajdić je podsjetio i kako je na početku sezone na bazenu bilo problema s krađama bicikala i drugih predmeta, no nakon uključivanja policije i roditelja mladih prijestupnika i taj je problem riješen, a osobama koje su stvarale probleme ulaz na bazene je zabranjen.

Foto: Slavica Trgovac Martan
Foto: Slavica Trgovac Martan

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!