Fotografija: Košarkaši Rige jako su zadovoljni smještajem i hranom u Toplicama Lipik/Foto: Privatni album/FOTOimago
Galerija
Košarkaši Rige jako su zadovoljni smještajem i hranom u Toplicama Lipik/Foto: Privatni album/FOTOimago

Zlatni olimpijci nakon 3x3 Challengera: "U Toplicima Lipik je bilo sjajno, kao da smo kod kuće"

"Hrana u Toplicama Lipik je izvrsna i jako ukusna. Posebno uživamo u piletini, riži i tjestenini. A jako smo zadovoljni i smještajem u Toplicama", kažu košarkaši RigeLipik 3x3 challenger je posljednjih godina potvrdio da je puno više od sportskog događaja, posebno po pitanju promocije lokalne sredine i njenih turističkih potencijala. Kada je riječ o 3x3 košarci, Lipiku vjerojatno ne postoji bolja promocija od ugošćavanja aktualnih olimpijskih pobjednika u 3x3 košarci.

Košarkaši Rige Nauris Miezis, Edgars Krumins i Agnis Čavars prošle su godine u na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojili zlatnu olimpijsku medalju, a pojačani Artursom Ausejsom ove godine su igrali u Lipiku i bili smješteni u Toplicama Lipik. 

Igrači Rige u Toplicama Lipik posebno hvale hranu/Foto: Privatni album
Igrači Rige u Toplicama Lipik posebno hvale hranu/Foto: Privatni album

Riga je prvi puta na Lipik 3x3 Challengeru igrala 2018. kada je osvojila naslov pobjednika, a u odnosu na prije pet godina Latvijci vide pomake. 

– Vidimo da je bolja organizacija i puno smo zadovoljniji smještajem. Zadnji put smo spavali ovdje u domu gdje je bila velika gužva - započeo je Agnis Čavars.

Smještaj u Toplicama je viša razina

- Sada smo u Toplicama Lipik i to je viša razina po pitanju smještaja. Volim biti u Lipiku jer znamo i cijenimo to što Lipik ima veliku povijest 3x3 košarke. Uživamo biti dio toga jer iz godine u godinu kvaliteta ovog challengera raste - rekao je u našem razgovoru Agnis Čavars.

Latvijski košarkaši obišli su i polaznike škole 3x3 košarke koja je održana u subotu u prijepodnevnim satima kao uvertira u finalni dan na Lipik 3x3 Challengeru. San svakog sportaša je najprije nastupiti na Olimpijskim igrama, a onda i osvojiti zlatnu medalju. Latvijci su ostvarili taj san i spremno su se družili i fotografirali s djecom koja nisu krila oduševljenje jer su upoznali sportaše koji su se okitili zlatnom medaljom. 

Zlatni latvijski olimpijci fotografirali su se s polaznicima škole 3x3 košarke/Foto: FOTOimago
Zlatni latvijski olimpijci fotografirali su se s polaznicima škole 3x3 košarke/Foto: FOTOimago

- Poseban je osjećaj osvojiti zlatnu olimpijsku medalju i nama je to jako velika čast i zadovoljstvo. Puno smo radili za to zlato i uživamo u tom naslovu, naglasio je Nauris Miezis. 

Odlična atmosfera!

Iako u 3x3 svijetu predstavljaju Rigu, sva četvorica dolaze iz puno manjih latvijskih gradova pa je njihova simpatija prema Lipiku time veća.

– Znamo kako je to igrati izvan velikih gradova i iskreno, zato se u Lipiku i osjećamo kao kod kuće. Jako nam se sviđa atmosfera ovog mladog grada, svi su gradu ljubazni i gostoljubivi, lijepo se brinu o nama, atmosfera na challengeru je odlična. Jedna od velikih prednosti i prepoznatljivosti Lipika je što uvijek organizirate sjajne after partyje u kojima svi uživamo i odlično se zabavljamo, dodao je Čavars.

Edgars Krumins, Arturs Ausejs, Agnis Cavars i Nauris Miezis ispred Mramornih kupki u Toplicama Lipik koje su ih oduševile uvjetima/Foto: Privatni album
Edgars Krumins, Arturs Ausejs, Agnis Cavars i Nauris Miezis ispred Mramornih kupki u Toplicama Lipik koje su ih oduševile uvjetima/Foto: Privatni album

Latvijci su jako zadovoljni smještajem u Toplicama Lipik, a u šali kažu da bi bilo još bolje da ne vladaju tolike vrućine. Ipak dodaju da se, usprkos visokim temperaturama uspijevaju odmoriti i naspavati u sobama Toplica Lipik. 

Izvrsna hrana u Toplicama

Ipak, posebno hvale kuhinju u Toplicama Lipik.

– Hrana je izvrsna i jako ukusna. Posebno uživamo u piletini, riži i tjestenini -  zaključuje Edgars Krumins koji će, zajedno sa svojim suigračima, a vjerojatno i svim ostalim sudionicima Lipik 3x3 challengera iz Lipika i Toplica u svijet ponijeti samo lijepe uspomene i dojmove. 

Riga je osvojila Lipik 3x3 Challenger 2018. godine, a i ove su godine bili jedni od favorita/Foto: FOTOimago
Riga je osvojila Lipik 3x3 Challenger 2018. godine, a i ove su godine bili jedni od favorita/Foto: FOTOimago