Fotografija: Mobiteli, tableti i ostali ekrani jako utječu na razvoj i ponašanje vašeg djeteta/Foto: Unsplash
Galerija
Mobiteli, tableti i ostali ekrani jako utječu na razvoj i ponašanje vašeg djeteta/Foto: Unsplash

Roditelji, dođite u daruvarsku knjižnicu i doznajte kako tehnologija utječe na vašu djecu

Predavanje je organizirano u sklopu projekta daruvarske udruge Korak dalje, a održat će ga profesorica psihologije Elizabeta SabljićU pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar u četvrtak u 18 sati održat će se predavanje "Djeca i roditelji u digitalnom svijetu".

Predavanje je organizirano u sklopu projekta daruvarske udruge Korak dalje "Korakovci na usluzi - socijalno uključivanje djece s teškoćama i njihovih obitelji u zajednicu osiguravanjem kvalitetnih socijalnih usluga", a vodit će ga Elizabeta Sabljić, profesorica psihologije u Gimnaziji Daruvar.

Odgajanje djece kroz tehnologiju

- Predavanje će biti usmjereno na sve roditelje, a ne samo na roditelje djece s poteškoćama. Tema predavanja je kako digitalno doba i tehnologija kojoj smo izloženi utječe na funkcioniranje roditelja i djece u svim segmentima života. S obzirom na to da je tehnologija jedan novi dio odgoja djece, novi segment našeg života unazad dvadesetak godina, ona će postati i sastavni dio života od kojega niti možemo, niti zapravo želimo pobjeći - rekla nam je Elizabeta Sabljić ističući kako je cilj predavanja pomoći roditeljima da razviju vještine odgajanja djece kroz tehnologiju, odnosno kako izaći na kraj s dostupnošću, upotrebom i izloženosti tehnologije.

Elizabeta Sabljić/Foto: MojPortal.hr
Elizabeta Sabljić/Foto: MojPortal.hr

- Tehnologija treba biti na korist djece i njihovog razvoja, a ne na njihovu štetu. Iako danas, možda i radi nepripremljenosti roditelja na taj svijet, a možda zbog toga što se nismo dodatno osvijestili da je ona sastavni dio života i odgoja, kao da se više ističu štetni utjecaji, a manje oni dobri kojih svakako ima. Tehnologija, kao i sve na ovom svijetu, ima svoje pozitivne i negativne strane, ali uvijek ovisi o tome kako ćemo je, na koji način i u kojoj mjeri pustiti u naš svijet - rekla nam je Elizabeta Sabljić koja je ovim putem pozvala roditelje djece svih uzrasta u daruvarsku knjižnicu ne samo na predavanje, nego i na diskusiju.

Predsjednica daruvarske udruge Korak dalje Renata Žukina napominje kako je zanimljivo predavanje namijenjeno za članove njihove udruge, ali i sve ostale zainteresirane građane, te ih je sve pozvala da dođu i doznaju nešto korisno.