Fotografija: Matea Ivanović u Studio MBS uvodi novitet - Yogu za djecu/Foto: Privatni album
Galerija
Matea Ivanović u Studio MBS uvodi novitet - Yogu za djecu/Foto: Privatni album

Matea Ivanović pokreće jogu za djecu: "Poboljšat ću im imunitet, koncentraciju i koordinaciju"

U Daruvaru postoji velik interes za aktivnostima koje uključuju djecu i super je što ima izbora. Mi ćemo isto tako u studenom ponovno krenuti s plesom za djevojčice, ističe MateaDARUVAR – Idućega tjedna daruvarski Studio MBS kojeg vodi Matea Ivanović kreće s novim programom. Riječ je o Yogi za djecu koja će se održavati u maloj dvorani na Sokolu, a kako nam odaje Matea osobno – žele djeci pomoći da imaju snažno tijelo, uravnotežen duh, jak imunitet, poboljšanu koncentraciju i dobro samopouzdanje. Treninzi će za početak biti podijeljeni u dvije grupe – za predškolsku i školsku djecu. Prva je namijenjena mališanima od 4 do 7 godina, a druga djeci od 8 do 12 godina.

Pravilno disanje

- Yoga za djecu se razlikuje od yoge za odrasle jer oni kroz pjesmu, ples, pjevanje i neke yogijske položaje zapravo uče koordinaciju, fleksibilnost i snagu. No, isto tako važno je napomenuti kako se puno radi na pravilnom disanju jer jako puno djece diše na usta što nije pravilno – upozorava Matea koja nam pojašnjava na koji način se radi s najmlađima koji su većinom još vrtićanci.

<p>U Studiju MBS možete pronaći različite programe yoge/Foto: Matea Ivanović</p>

U Studiju MBS možete pronaći različite programe yoge/Foto: Matea Ivanović

<p>Plakat sa svim važnim podacima o Yogi za djecu/Foto: Matea Ivanović</p>

Plakat sa svim važnim podacima o Yogi za djecu/Foto: Matea Ivanović

- Učimo s njima godišnja doba, na početku sata dobacuju se s loptom koja je zapravo globus pa izaberu kontinent na koji žele putovati taj sat. Ako je to recimo Afrika, putuju avionom pa rade assane – položaje koji asociraju na avion. Na taj način uče balans, pa kada dođu u Afriku idu u safari gdje susreću žirafe, slonove ili lavove. A budući da u Yogi puno položaja ima naziv po životinjama, to im bude zanimljivo – kaže nam Matea koja upozorava da je za djecu važno da se s fizičkom aktivnošću i rekreacijom počnu baviti što ranije kako bi im ona postala rutina. Na taj način veća je mogućnost da se djeca bave sportom te da se više kreću i u nešto starijoj dobi.

Plesne grupe

- Kada pogledate statističke podatke, uvidite da se jako malo ljudi bavi nekom fizičkom aktivnošću. Premalo se, isto tako, ulaže u rekreaciju građana što bi valjalo promijeniti. Kod nas u Daruvaru postoji velik interes za aktivnostima koje uključuju djecu i super je što ima izbora. Mi ćemo isto tako u studenom ponovno krenuti s plesom za djevojčice. Prije korone imala sam tri grupe plesa, išli smo i na natjecanja, a sada ćemo nastaviti s tim – ističe Matea i dodaje kako će yogu za djecu voditi djevojka koja je inače iz Istre, no u Daruvaru je zaposlena kao veterinarka. Ujedno je završila za učitelja yoge, a posjeduje i certifikat za yogu za djecu.

<p>Nije bitno koju tehniku izabrati, ali važno je vježbati/Foto: Matea Ivanović</p>

Nije bitno koju tehniku izabrati, ali važno je vježbati/Foto: Matea Ivanović

Osim spomenutih noviteta koje uskoro započinju, Studio MBS ima i brojne druge programe koji će doslovno zadovoljiti apsolutno sve apetite, pa i one najzahtjevnijih građana.

Različiti programi yoge

- Imamo jutarnje treninge, Body flow što je kombinacija pilatesa i yoge. Tu se rade vježbe disanja, istezanje i u pravilu cilj je tog treninga da se podigne energija i da smo spremni za sve obveze tokom dana. Taj je termin idealan za sve one koji rade poslijepodne ili su u smjenama. Zatim imamo ABC yogu, odnosno yogu za početnike gdje se rade osnovne tehnike disanja i uče osnovni pokreti i položaji. Ta yoga je dobra i za trudnice jer je primjerena za njih. Tu je i Vinyasa yoga namijenjena naprednim vježbačima koji možda trče ili idu u teretanu pa žele još jedan nešto drugačiji vid vježbanja, zatim Total body – vježbe snage i kardio te Power body, odnosno samo vježbe snage i oblikovanja gdje se rade ciljano mišićne skupine. Imamo i Body for life – to je kombinacija pilatesa gdje se radi sporijim tempom i kontrolirano, na jačanju mišićnog koštanog sustava – pomno pojašnjava Matea sve trenutne programe u Studio MBS. Valja napomenuti kako u Studiju nude i mogućnost online treninga i to za ABC yogu i Vinyasu.