Fotografija: Magdalena Oršić vrhunska je policajka i sportašica/Foto: Deni Marčinković
Magdalena Oršić vrhunska je policajka i sportašica/Foto: Deni Marčinković

Magdalena Oršić iz općine Hercegovac najspremnija je policajka u državi

Riječ je o zahtjevnom natjecanju koje iziskuje veliku psiho-fizičku spremu, samopouzdanje, visoki stupanj tjelesne snage, izdržljivosti, koordinacije...Posljednja četiri dana u Đakovu se održavao četvrti po redu memorijal Šimo Đamić – Štit domovine 2022. Riječ je o zahtjevnom natjecanju koje iziskuje veliku psiho-fizičku spremu, samopouzdanje, visoki stupanj tjelesne snage, izdržljivosti, koordinacije, motoričkih sposobnosti, znanja iz navigacije i snalaženja u prostoru te drugih sportskih disciplina, piše krugogarešnica.info.

Ove godine vojno-policijska znanja i vještine dokazivao je 71 natjecatelj. U muškoj kategoriji titulu najspremnijeg odnio je Slovenac Jure Majdič, dok je u ženskoj titula otišla u ruke Magdaleni Oršić, jednoj od tri interventne policajke PU bjelovarsko-bilogorske, a koja je inače iz Palešnika, naselja u Općini Hercegovac.

O Magdaleni Oršić smo već pisali u velikoj priči koju možete pročitati OVDJE.

Ove godine natjecanje je također imalo međunarodni karakter jer su uz pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova, veterane Specijalne policije iz Domovinskog rata i predstavnike Hrvatske vojske, u njemu sudjelovali i pripadnici stranih policijskih snaga i to: policijski službenici iz Republike Slovenije, Republike Mađarske i Sjeverne Makedonije.

Danas je održan završni prigodni program s početkom u 11 sati ispred Katedrale Svetog Petra u Đakovu, kada su se u sklopu svečanosti dočekali natjecatelji te proglasili pobjednici natjecanja. Pehare pobjednicima uručila je državna tajnica Irena Petrijevčanin, izaslanica potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova.