Fotografija: Luka Nižetić/Foto: Tomislav Krišto/CROPIX
Galerija
Luka Nižetić/Foto: Tomislav Krišto/CROPIX

Luku Nižetića zgrozila cijena kajmaka u Istri, a ovo su cijene u njegovom restoranu...

Objavu Luke Nižetića o kuglici kajmaka koju je platio 9 eura prenijeli su gotovo svi hrvatski mediji. No, ni njegov restoran ne može se pohvaliti niskim cijenama...Luka Nižetić objavio je na društvenim mrežama kako je osupnut cijenom kuglice kajmaka od 9 eura, a gotovo svi nacionalni mediji su prenijeli vijest. Zakon tržišta od pamtivijeka je da je svaka cijena primjerena ako roba ima kupca. Naravno, da nije osobito razumno staviti cijenu od 9 eura za kuglicu kajmaka kad je cijena kajmaka po kilogramu od 15-ak eura. Ono što je zanimljivo da je upravo Luka Nižetić komentirao visinu cijena u Rovinju kad u vlastitim restoranima na Komiži, Bistru Fabrika, Pizza & Pasta Fabrika ima također vrlo visoke cijene, piše Dobra hrana.

Luka Nižetić priprema pašticadu od tune za 300 osoba u Komiži/Foto: Emica Elvedji/CROPIX
Luka Nižetić priprema pašticadu od tune za 300 osoba u Komiži/Foto: Emica Elvedji/CROPIX

Cijene u njegovim restoranima prije pojave eura, budući da restorani rade sezonski bile su: cijene pizza uglavnom oko 120 kuna, cijeđeni sok od naranče oko 5,30 (40 kuna), Aperol 85 kuna, Ožujsko pivo 30 kuna, burgeri oko 90 kuna. Gosti uglavnom hvale kvalitetu jela uz česte negativne primjedbe doista previsokih cijena. Nižetić je često isticao kako teži kvalitetnom proizvodu u svojim lokalima, a kao veliki ljubitelj pizze angažirao je konzultanta Marina Vanjka koji je postavio zagrebačku pizzeriju O´Hara.

Naravno da je potpuno legitimno postaviti željene cijene u svom lokalu, pogotovo ako imate kupca za proizvod, a oba mjesta su gotovo uvijek prepuna. Ipak, zgražati se nad tuđim cijenama koje se ne razlikuju u mnogočemu od vlastitih ostavlja loš dojam.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!