Fotografija: Foto: Saša Burić/CROPIX (ilustracija)
Foto: Saša Burić/CROPIX (ilustracija)

HVALA, ALI NE HVALA! Još nije ni ljeto, a turisti već šokirani računima na Jadranu

Jedna je Slovenka dva decilitra vina i dvije kugle sladoleda platila čak 24 eura, a poznatog slovenskog ugostitelja šokirala je cijena lignji koje čak nisu ni jadranske...Uvođenje eura u Hrvatskoj već ostavlja posljedice, a cijene ugostiteljskih usluga na Jadranu skočile su u nebo i prije sezone. Hrvati su svjesni ove činjenice, a sada su se u to uvjerili i naši susjedi Slovenci.

Topli proljetni dani i produženi uskrsni vikend izmamili su mnoge da dođu na hrvatsku obalu, a Slovenci su, osim odmora uz more, kući ponijeli i prazne novčanike, piše Sobotainfo.com.

Tako je posljednjih dana Facebook prepun komentara ogorčenih Slovenaca koji su šokirani iznimno visokim cijenama u Hrvatskoj.

Naročito su aktivni u Facebook grupi ‘Kampiranje je zakon‘ gdje je objavljena fotografija računa iz jednog restorana u porečkom kampu.

Naime, jedna Slovenka naručila je dva decilitra vina i dvije kugle sladoleda. Cijena? 24 eura...

Slično se dogodilo i poznatom slovenskom ugostitelju koji vodi lanac burger bara Lars & Sven. Prije nekoliko dana posjetio je Umag te na Facebooku podijelio fotografiju računa iz jedne konobe. Jednu porciju lignji platio je čak 28 eura.

- Što je najgore, lignje uopće nisu bile jadranske - napisao je razočarani Slovenac.

Dodao je kako je možda i za Hrvatsku došlo vrijeme otriježnjenja.

Zgroženi Slovenci objavljivali su i cijene pića i palačinki na običnim štandovima. Korisnica grupe ‘Kampiranje je zakon‘ objavila je da jedna palačinka s Nutellom u Poreču košta 6,50 eura, a pivo u jednom od porečkih restorana 5,10 eura.

- Ovo je bolesno. Mislim da ćemo se morati vratiti navici iz starih vremena kada smo sve nosili sa sobom - dodala je u komentaru korisnica.

Kako bilo, cijene na hrvatskoj obali već su skočile u nebo, iako ljetna sezona službeno počinje tek s prvosvibanjskim praznicima.

- Kakve li će tek biti cijene u glavnoj turističkoj sezoni - pitaju se naši susjedi.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!