Fotografija: Foto: Udruga Korak dalje
Galerija
Foto: Udruga Korak dalje

Danijelina kreativna radionica u Udruzi Korak dalje: "Ovako nastaju mala umjetnička djela"

Na radionici koju je vodila daruvarska kreativka Danijela Ljutak Jureković, sudjelovala su djeca s teškoćama i članovi njihovih obiteljiDaruvarska kreativka Danijela Ljutak Jureković održala je ovog tjedna u prostorijama Udruge "Korak dalje" jednu zanimljivu i maštovitu kreativnu radionicu za djecu s teškoćama i članove njihovih obitelji koji su tom prilikom stvorili prava umjetnička djela.

Naime, kako nam je pojasnila Danijela Ljutak Jureković, već nekoliko godina u aktivnostima daruvarske Udruge "Korak dalje" provode se i kreativne radionice za djecu s intelektualnim teškoćama, njihovu braću i sestre te roditelje.

Korakovci sa svojim umjetničkim djelima/ Foto: Udruga Korak dalje
Korakovci sa svojim umjetničkim djelima/ Foto: Udruga Korak dalje

- Tako smo i ovog sunčanog četvrtka odradili jednu takvu radionicu uz puno lupanja, udaranja, valjanja, pljeskanja da smo sigurno susjedima poremetili popodnevni san. A zašto smo tako imali bučnu radionicu? Odgovor je vrlo jednostavan: izrađivali smo slike u Smash Flower Art tehnici i pri tome se jako dobro zabavili. Uuu, kako to zvuči fensi, je l' da? - kaže Danijela Ljutak Jureković pojašnjavajući kako je tehnika zapravo vrlo jednostavna, a rezultati koji se dobiju fantastični i nadasve jedinstveni.

Foto: Udruga Korak dalje
Foto: Udruga Korak dalje

Danijela nam je otkrila o čemu se zapravo radi.

- Za ovu cvjetnu čaroliju potrebno Vam je nešto svježe ubranog cvijeća, što šarenije to bolje, jedna daska da ne lupate po stolu, malo deblji papir, čekić za lupanje šnicli ili valjak za valjanje tijesta. Na dasku polegnite cvijeće u svom zamišljenom aranžmanu, prekrite s običnim kuhinjskim ubrusom i onda navalite!!! Udarajte, lupajte, valjajte sve dok od cvjetnih sokova ne nastane slika jedinstvenog dizajna. Potom odstranite ubrus i možete običnom olovkom iscrtati konture vaših jedinstvenih otisaka cvijeća. Pripremite okvir za sliku po želji, izrežite papir s otiscima cvijeća na veličinu okvira, ubacite vaše remek djelo u okvir i divite se vašoj unikatnoj slici u Smash Flower Art tehnici - opisuje nam Danijela dodajući kako su se i oni uz kavu, grickalice i sokove, divili svojim radovima.

Foto: Udruga Korak dalje
Foto: Udruga Korak dalje

- Kreativnim radionicama potičemo kod naših članovima maštu i radost stvaranja u veselom okruženju uz puno smijeha jer takvo bezbrižno poslijepodne svi ponekad zaslužujemo. A naše divne mame koje se rado odazovu na ovakve radionice, najviše - iskrena je, kao i uvijek, Danijela.

Foto: Udruga Korak dalje
Foto: Udruga Korak dalje

Prema riječima predsjednice Udruge "Korak dalje" Renate Žukine, ove su radionice u udruzi počeli provoditi u sklopu jednog europskog projekta, a kako su tada vidjeli da su radionice lijepo prihvaćene, nastoje ih provoditi i dalje, otprilike svaka dva mjeseca, ovisno o mogućnosti njihovih članova.

Jedna od prijašnjih radionica koju je vodila Danijela Ljutak Jureković/Foto: Udruga Korak dalje
Jedna od prijašnjih radionica koju je vodila Danijela Ljutak Jureković/Foto: Udruga Korak dalje

- Kreativne radionice naše Danijele dio su aktivnosti udruge namijenjene naših mlađim članovima, braći i sestrama i roditeljima, a ponekada ugostimo i prijatelje. Na radionicama je cilj međusobno se povezati, opustiti i zabaviti u kreativnom raspoloženju i to je vrijeme kada misli bar na trenutak maknemo s raznih terapija, termina i vježbi - rekla nam je Renata Žukina.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!